Annonse: Frognerseteren Restaurant

Frank Sinatra-aften på Frognerseteren

Frikk Heide-Steen

En herlig fireretters meny i Frognerseteren Restaurants storstue – som like gjerne kunne vært servert på den legendariske restauranten La Scala i Los Angeles – på den tiden da Frank «Ol' Blue Eyes» Sinatra sto bak den. Hva er det eneste som mangler da?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.05.2018 kl 10:29

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Frognerseteren Restaurant

Et live Frank Sinatra-show mellom rettene kanskje?

Akkurat det får du! I form av en av Norges store Sinatra-tolkere, Frikk Heide-Steen. Torsdag 3. mai klokken 18 har han med seg The Evening Band, og det ligger an til å bli en uforglemmelig aften i Frognerseteren Restaurants storstue.

Restaurantsjef Walter Kieliger forteller engasjert om den gang Frank Sinatra ble kjent med Jean Leon, spanjolen som kom til USA som blindpassasjer på et skip og som startet som taxisjåfør.

– Leon ville egentlig bli skuespiller og dra til Los Angeles. Han var sosial og utadvent, og han ble godt kjent med Frank Sinatra. Da Sinatra startet en restaurant, Villa Capri, i Los Angeles, fikk han med seg Jean Leon som restaurantsjef, forteller Kieliger.

Men en ny restaurant var under etablering, og den var det den legendariske skuespilleren James Dean som startet opp.

– Den het La Scala, og den ligger der ennå. James Dean fikk, like før han døde, med seg Frank Sinatra som investor. De to ga Jean Leon jobben som restaurantsjef.

Leon var jo spansk, og han ville naturligvis ha vin fra sitt hjemland på restauranten. Men han gjorde ikke noe halvhjertet.

– Han dro tilbake til Spania, til Penedès like ved Barcelona, og investerte og startet å dyrke druer. Han satset faktisk på franske druetyper, sier Kieliger.

Det er restauranten La Scala og maten som ble servert her i Frank Sinatras storhetstid, som er inspirasjonen til den fireretters menyen Kieliger skal servere på Frank Sinatra-kvelden torsdag 3. mai. Han røper ikke alle detaljer ennå, men han kan i hvert fall si så mye som at det blir kongekrabbe til forrett, og hovedretten kommer til å bli biff.

– Vi ser for oss å trangere biffen fra vår sølvvognen ved bordene. Det skal være litt nostalgisk, sier han.

Som gjest denne kvelden, vil du få servert musikalske Sinatra-perler, live av Frikk Heide-Steen og The Evening Band. Her loves det Sinatra-høydepunkter både før og mellom.

– Showet vil følge Frank Sinatras liv, og det starter med hans tidligere karriere, og slik følger vi livet hans, sier Kieliger, som gleder seg stort til kvelden med Frikk Heide-Steen og The Evening Band.

Restaurantsjefen tror det blir en uforglemmelig aften i Frognerseteren Restaurants storstue torsdag 3. mai fra klokken 18.

Ønsker du å bestille bord, gjør du det enten på Frognerseteren Restaurants nettsider, eller ved å ringe 22 92 40 40.

Pris: Kr 895,- for fireretters meny, velkomstdrink og Sinatra-show. Drikkevarer kommer i tillegg.

Frognerseteren Restaurant feiret i 2016 125-årsjubileum. Les den unike historien her.