ANNONSE
Annonse

Fotografen har meldt seg!

Innfelt: Artikkelen som har spredd seg enormt siden vi publiserte den tirsdag. Til slutt nådde den fotografen som var "etterlyst"! Dette bildet fra flommen på Bestum er forøvrig tatt av Ellen Rønning.

– Hun krysset over veien med vann langt opp til lårene, helt uanfektet. Jeg løp bort til henne og sa at jeg var kjempeimponert, forteller Thomas Knoop, mannen som har vært «etterlyst» i flere dager både på Facebook og her på Akersposten.no.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.09.2016 kl 10:37

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BESTUM: Grunnen til etterlysningen var at Ada Steffensrud i et innlegg på Facebook lurte på hvem det var som hadde tatt bilde av hennes alvorlig syke mor, som på regn- og flomdagen 6. august la ut på tok med sykkel for å hjelpe sin søster, som sto fast med bil i kaoset på E18 den dagen.

Budskapet spredde seg

«Det hadde betydd mye for henne om vi klarte å få tak i dette bildet!» skrev hun i Facebook-innlegget, og de samme fortalte hun til Akersposten.no da vi skrev om saken tirsdag denne uken.

Siden har artikkelen blitt delt og lest av flere tusen mennesker, og til slutt nådde budskapet frem til fotografen. Onsdag kveld henvendte Thomas Knoop seg til Akersposten og fortalte at det var han som hadde tatt bildet.

Onsdag kveld var han også i kontakt med Ada Steffensrud og sendte bildet.

Betyr mye

– Dette betyr utrolig mye for oss, siden dette som sagt var den beste dagen hun har hatt siden hun ble syk for et år siden! sier en rødt Ada Steffensrud til Akersposten.no. – Det er et godt minne, og det sier mye om mamma som person, hun har alltid hjulpet de rundt seg.

For fotografen, som ikke var klar over at bildet han knipset, skulle ha så stor betydning, var dette en spesielt hyggelig opplevelse.

Store vannmasser på Bestum den lørdagen. Foto: Ellen Rønning


– Jeg husker henne veldig godt. Alle sto og så på vannmassene og kavet. Damen med sykkel derimot, hun krysset over veien med vann langt opp til lårene, helt uanfektet, forteller Knoop. – Jeg tok bilde og løp bort til henne og fortalte at jeg var kjempeimponert. Hun fortalte også at hun var alvorlig syk.

Han har forstått at det betyr veldig mye for familien å få tak i dette bildet.

– Det var fint at jeg fremdeles hadde det på telefonen, sier Knoop, som er vokst opp på Bestum, men nå bor og jobber han i Bergen.

Budskapet nådde til Bergen

Det tok litt tid før han ble klar over at han var «etterlyst».

– Det var min kone som så det på Facebook, både artikkelen på Akersposten.no og meldingen på Facebook, forteller han.

Selv syntes 37-åringen at det var spesielt artig at han ble beskrevet som en mann i 20-årene.

– Den lever jeg lenge på, smiler han.

LES OGSÅ: – Hadde betydd mye å få tak i bildet av mor

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse