Fossen heier på Montebello-utbyggerne

Erling Fossen har sansen for byggeplanene på Statnett-tomten på Montebello.

– Jeg synes det er en selvfølge at omkostningene for at Oslo vokser også må tas på vestkanten. Da må vi bygge høyt og tett her også, sier Montebello-beboer og selverklært urbanist og bydoktor Erling Fossen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.03.2017 kl 10:33

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Slik ser utbyggerne for seg nybygg på Montebello. Illustrasjon: JM/White Arkitekter

MONTEBELLO: Dette sier han til nettstedet Estatenyheter.no i en artikkel publisert i slutten av februar.

– Husebyplatået er dessuten et lukket område, som nå blir åpnet, slik at det ikke klusses med et etablert område, sier Fossen.

Montebello er i dag ikke utpekt som et prioritert utviklingsområde, slik for eksempel Smestad er. Utbyggerne mener imidlertid at området, med sin kapasitet og størrelse, bør oppgraderes til et prioritert utviklingsområde, slik Akersposten har skrevet om.

Fossen bor selv nedenfor det 57 mål store området som planlegges utbygd JM Norge og Miliarium Bolig.

– Klønete

Han sier til nettstedet at han liker at utbyggerne differensierer slik at det laveste er veldig lavt mens det høyeste er veldig høyt, men han tror ikke at utbyggerne får prosjektet gjennom slik det er planlagt i dag. Han sier til Estatenyheter.no at han mener utbyggerne har gjort dårlig forarbeid.

– De burde ha fått med befolkningen først. Det har de ikke gjort. I stedet har det først kommet presseoppslag med bilder av DDR-blokker, og så prøver de å dra inn til folkemøte. Det er utrolig klønete, mener Fossen, som er spent på hvordan det blir med trafikken i området når det bygges ut.

– Det er helt Texas på de smale veiene i rushtiden. Utbyggerne må sannsynliggjøre at det store trykket kommer på T-banen, og så får folk heller leve med at de der må stå som sild i tønner, sier han.

LES HELE SAKEN på Estatenyheter.no her

LES OGSÅ: Tre til 16 etasjer på nye Montebello

Utbygger i dialog med politikere og naboer på Montebello

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse