Forsvarsbygg tar igjen ansvar for lysløypa på Huseby

I MÆRRADALEN: Her har en av stolpene til lysløypa gått over ende. Foto: Vidar Bakken

Lysløypa gjennom Husebyskogen og Mærradalen preges av forfall. Njård har ikke midler til å vedlikeholde denne.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.02.2017 kl 14:25

Akersposten
Akersposten Media

HUSEBY: For noen år siden myldret det av barn i Husebyskogen da det årlige barneskirennet gikk av stabelen. Lysløypa som var til glede for alle skientusiaster i nærområdet, har forfalt de siste årene.

Njård måtte overta

Da den amerikanske ambassaden ble vedtatt skulle ligge på Huseby, måtte den tidligere lysløypa legges om. Forsvarsbygg som sto for salget av ambassadetomten var forpliktet til å legge om lysløypa, som da gikk over tomten. Løypa som tidligere var et vellykket sambruk mellom Garden og lokalbefolkningen, opphørte da Forsvarsbygg hadde ferdigstilt den nye lysløypa. Forsvarsbygg hadde ikke lenger bruk for lysløypa og ville ikke lenger opprettholde vedlikeholdsplikten. Dermed måtte sportsklubben Njård overta vedlikeholdsansvaret.

– Vi måtte ta på oss ansvaret for vedlikeholdet av lysløypa og samtidig betydelige utgifter som dette medfører. Forsvarsbygg ga oss ikke noe valg hvis vi ville beholde lysløypa. Dersom vi ikke ville inngå en avtale ville lyset bli slukket, sa daglig leder i Njård, Karl Müller, til Akersposten i 2010.

Se bildet større

TRÆR OVER LEDNINGEN: Flere steder ligger nå trær over ledningen mellom stolpene. Foto: Vidar Bakken

Forfall

De siste årene har Njård ikke hatt nødvendige midler til et totalt vedlikehold av lysløypa. Deler av den har vært opprettholdt av ildsjeler i klubb og nabolag, som også har kjempet mot snøfattige vintre. Nå faller trær over strømkabler, lysstolper faller over ende, deler av belysningen forsvinner i overgrodd kratt, pærer blir ikke skiftet og ingen har midler til å legge løype i en snøfattig vinter.

Se bildet større

BORTE I KRATTET: Lysstolpene har forsvunnet inn i krattet. Foto: Vidar Bakken

Forsvarsbygg tar ansvar

Vi kontaktet Njård for å høre om det foreligger planer om å gjøre noe med lysløypa.

- Vi skal ha en befaring i lysløypa med Forsvarsbygg denne uken, opplyser daglig leder i Njård, Marianne Holen, som viser til Forsvarsbygg når vi spør om årsaken til denne befaringen.

Vi kontaktet så Forsvarsbygg for å høre hva som skjer.

- Njård idrettslag har sagt opp avtalen de har med Forsvarsbygg vedrørende driftsansvaret av lysløypa i Husebyskogen. I forbindelse med den formelle avslutningen av leieforholdet, skal det være en overtakelsesbefaring mellom Njård idrettslag og Forsvarsbygg 22.2.2017. Etter overtagelsen så overtar Garden ansvaret for lysløypa, slik at den fortsatt vil være tilgjengelig for alle som ønsker å bruke den, forteller eiendomssjef Frode Hansen i Forsvarsbygg.

Dette skjer altså i dag og det er skapt nytt håp om at lysløypa blir tilgjengelig igjen. Snøfallet i dag gir også grunn til optimisme.

Se bildet større

LYSLØYPA: Kartet vises hvor lysløypa går når den er fullt preparert. Skisse: Skiforeningen

Les også:
- Spekulerer kommunen i forfall?


"Bemerkelsesverdig aggressivt og arrogant"

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse