ANNONSE
Annonse

Første gang for jazzlegende (79)

Jazzsangeren Karin Krog skal debutere som foredragsholder på Ullern kultursenter onsdag 2. november klokken 12.00. Foto: Maria Gossé

– Det er første gang jeg holder et foredrag om meg og mine møter med andre musikere, sier Karin Krog til Akersposten. 79-åringen debuterer som foredragsholder på kultursenteret.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: En av Norges fremste jazzsangere, Karin Krog, kommer til Ullern kultursenter onsdag 2. november. Der vil hun fortelle om sitt liv med jazz og om pianisten Bengt Hallberg og saksofonisten Dexter Gordon.

– Hvordan begynte det hele?

– Det var alltid mye musikk hjemme, og det samme var det på skolen også.

– Hvorfor ble det jazz?

– Jeg ble dratt mot denne musikken og begynte å gå på jazzklubber.

Startet i tenårene

Karrieren begynte i tenårene med jam sessions i Penguin Club i Oslo. I 1955 ble hun sanger i Kjell Karlsens sekstett. Hun deltok på den første jazzfestivalen i Molde i 1961. I 1962 startet hun sitt eget band og debuterte på plate i 1963 og gjorde, som første jazzmusiker i Norge, sin egen LP i 1964. I 1965 mottok hun norsk jazzlivs høyeste utmerkelse, Buddy-prisen. Hun ble kåret til «Årets Spellemann» i 1974 og «Årets kvinnelige vokalist» av European Jazz Federation i 1975. I 1981 fikk hun Oslo kommunes kunstnerpris.

Den internasjonale arena

Karin Krog nyter stor internasjonal anseelse, og hun regnes som Norges fremste jazzsanger.

– Jeg vil først og fremst snakke om pianisten Bengt Hallberg fra Sverige og den amerikanske saksofonisten Dexter Gordon. Jeg har samarbeidet med dem begge, sier Karin Krog. På 1970-tallet oppholdt hun seg mye i USA.

Karin Krog startet karrieren tidlig. Veteranen ligger ikke på latsiden. I år ga hun ut «Infinite Paths» sammen med John og Ben Surman – et live-opptak med electronics.

Ullern kultursenter onsdag 2. november kl 12.

Flere nyheter på Akersposten.no:

300 kvadrat for 30 millioner i Bydel Ullern

"Ding, ding, ding" på Abbediengen blir gransket

Ullern midtbanejuvel prøvespiller for europeisk storklubb

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse