Første gang for jazzlegende (79)

Første gang for jazzlegende (79)

Jazzsangeren Karin Krog skal debutere som foredragsholder på Ullern kultursenter onsdag 2. november klokken 12.00. Foto: Maria Gossé

– Det er første gang jeg holder et foredrag om meg og mine møter med andre musikere, sier Karin Krog til Akersposten. 79-åringen debuterer som foredragsholder på kultursenteret.

Tekst:

Publisert:

LILLEAKER: En av Norges fremste jazzsangere, Karin Krog, kommer til Ullern kultursenter onsdag 2. november. Der vil hun fortelle om sitt liv med jazz og om pianisten Bengt Hallberg og saksofonisten Dexter Gordon.

– Hvordan begynte det hele?

– Det var alltid mye musikk hjemme, og det samme var det på skolen også.

– Hvorfor ble det jazz?

– Jeg ble dratt mot denne musikken og begynte å gå på jazzklubber.

Startet i tenårene

Karrieren begynte i tenårene med jam sessions i Penguin Club i Oslo. I 1955 ble hun sanger i Kjell Karlsens sekstett. Hun deltok på den første jazzfestivalen i Molde i 1961. I 1962 startet hun sitt eget band og debuterte på plate i 1963 og gjorde, som første jazzmusiker i Norge, sin egen LP i 1964. I 1965 mottok hun norsk jazzlivs høyeste utmerkelse, Buddy-prisen. Hun ble kåret til «Årets Spellemann» i 1974 og «Årets kvinnelige vokalist» av European Jazz Federation i 1975. I 1981 fikk hun Oslo kommunes kunstnerpris.

Den internasjonale arena

Karin Krog nyter stor internasjonal anseelse, og hun regnes som Norges fremste jazzsanger.

– Jeg vil først og fremst snakke om pianisten Bengt Hallberg fra Sverige og den amerikanske saksofonisten Dexter Gordon. Jeg har samarbeidet med dem begge, sier Karin Krog. På 1970-tallet oppholdt hun seg mye i USA.

Karin Krog startet karrieren tidlig. Veteranen ligger ikke på latsiden. I år ga hun ut «Infinite Paths» sammen med John og Ben Surman – et live-opptak med electronics.

Ullern kultursenter onsdag 2. november kl 12.
Flere nyheter på Akersposten.no:

300 kvadrat for 30 millioner i Bydel Ullern

"Ding, ding, ding" på Abbediengen blir gransket

Ullern midtbanejuvel prøvespiller for europeisk storklubb

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!