Foreldrenes gave til vennskap på Bestum

ÅPNET: Elevrådsleder Elisabeth Hekneby i 7A klippet snoren og åpnet Bestumvenn-benken, en gave fra FAU ved skolen. Foto: Fredrik Eckhoff

Bestum-foreldrene har engasjert seg sterkt for å øke fokuset på vennskap mellom elevene på Bestum skole. Fredag åpnet Bestumvenn-benken til sang og dans fra 577 elever.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.04.2016 kl 15:26

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

TALTE: Rektor Merethe Holmen snakket blant annet om at elevene ved Bestum skole har både tegnet og skrevet om temaet vennskap i de siste.

Se bildet større

FLERE elever fikk hederlig omtale i tegnekonkurransen i forbindelse med temaet vennskap på Bestum skole. Her er vinnerne i de to katagoriene, 1.-4. klasse (t.v) og 5.-7. klasse.

BESTUM: Det er Foreldrens arbeidsutvalg (FAU) som har gitt den flotte benken i gave til skolen og elevene. Meningen er at denne skal bidra til at færre elever føler seg utenfor.

Fokus blant elever, lærere og foreldre

– Vi har jobbet med hvordan denne benken skal brukes, både lærere, foreldre og elever. Vi har diskutert det i klasserommene, på foreldremøtene og blant lærerne, sier rektor Merethe Holmen til Akersposten.no.

Se bildet større

DANS OG SANG: Bestumvennsangen ble sunget og danset i skolegården.

Vi er tilstede på den store markeringen av Bestumvenn-benken, der diplomer ble delt ut for utmerket innsats i tegnekonkurransen, der Bestumvenn-sangen ble sunget og danset, og der BESTUMVENNER ble stavet på imponerende vis av alle de 577 elevene i skolegården.

– Hvis noen har mistet den de pleide å leke med eller har lyst til å treffe andre, kan de sette seg på benken. Da har både voksne og barn i skolegården et ansvar for å ta kontakt, sier rektor.

Har tro på benken

Elevrådsleder Elisabeth Hekneby i 7A fikk æren av å klippe over snoren, og hun er klar på hva hun vil gjøre hvis hun ser noen sitte på benken.

Se bildet større

PLANLAGT: Elevene hadde øvd på å danne bokstaver som dannet ordet BESTUMVENNER. Foto: Bestum skole

– Da vil jeg gå bort og spørre om de vil ha noen å leke med. Det kan man bli kjent med andre, sier Elisabeth. Hun sier at hun tror vennebenken på Bestum skole vil bli nyttig.

– Vi har hørt om andre skoler som har en sånn benk, og der har det fungert bra, sier elevrådslederen, som forteller at de diskuterer temaet vennskap både i timene og i elevrådet.

Fikk sang i fjor

Bestumvenn-sangen ble lagd i fjor, der elevenes stikkord om hva vennskap er, dannet grunnlaget for en låt skrevet av en far ved skolen, Henning Dyngvold, som fikk hjelp av en lærer ved skolen, Jørn Hammerud og en tidligere elev ved skolen på vokal. Sangen, som altså ble sunget av elevene i skolegården fredag, har fått sin egen video, som ligger på Youtube.

Ferskvare

– Rektor Holmen, dette temaet er vel det man kan kalle en «ferskvare», som stadig må gjentas?

Se bildet større

PÅ BENKEN: Elevrådsleder Elisabeth Hekneby på benken som fredag sto i fokus, her sammen med inspektør Anita Nixon (t.v) og rektor Merethe Holmen.

– Ja, dette må vi snakke om hele tiden, bekrefter Holmen. Hun forteller at Bestum skole ikke har høye mobbetall på undersøkelsene.

– Vi er omtrent på gjennomsnittet for Oslo, men vi vil gjøre det vi kan for å gjøre tallene bedre, sier hun.

Rektor mener at de bare gjennom de siste måneders ekstra fokus på temaet, har merket en positiv effekt blant elevene.

– Vi har hatt færre konflikter, og et litt forbedret resultat på elevundersøkelsen, sier hun.

Bestumvenn-benken, som nå står fint plassert i skolegården på Bestum skole, er et ledd i dette viktige arbeidet for et bedre psykososialt miljø ved skolen.

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Flere nyheter på Akersposten.no:

Med hjertet i halsen på skolevei på Vinderen

Urnaker på Vinderen ranet - ranere forsvant på sykkel

Slemdal skole må stenge på grunn av helsefare

– Hvorfor kaste bort flere hundre millioner kroner?

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse