Folk er rasende og trygler om hjelp

SISTE SNØFALL: Gulleråsveien var og er et problemområde.

Eldre blir isolert i sine hjem, skolebarna tvinges ut i trafikken og bilskader florerer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.02.2018 kl 11:31

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

BOGSTAD: Is kombinert med stort hull i veien

Se bildet større

SVENSTUVEIEN

Se bildet større

SVULLER PÅ RØA: Her må man passe på understellet.

Se bildet større

GRÅKAMVEIEN

Se bildet større

FORTAU LILLEAKERVEIEN: Hellende islagt fortau ut mot veibanen

Se bildet større

SKØYTEIS PÅ RØA

OSLO VEST: Fortau og veiforhold i store deler av våre bydeler er av en slik karakter at verken gående eller bilister kan bevege seg ut på veiene i flere småhusområder. Redaksjonen har mottatt utallige telefoner, mail og sms om de vanskelige forholdene i våre områder. Folk er mildest talt rasende over manglende brøyting og strøing av veier og fortauer og med veier som nå kun består av issvuller og dype spor som gjør at biler blir stående fast, sklir inn i andre eller ødelegger understellet på bilene. I dette kaoset blir barn og eldre spesielt utsatt.

Akersposten har plukket ut noen av bildene leserne har sendt oss, som illustrerer litt om hvordan vinteren har vært.

Tryglet om hjelp

Alf. W Skaug i Ris vel nærmest tryglet bydelsutvalget om hjelp under åpen halvtime, da bydelsutvalget hadde møte torsdag 8. februar. Han viste til en rekke veier som verken er brøytet eller strødd siden siste store snøfall og at store snømengder hadde hopet seg opp i kryss. Han ba innstendig bydelsutvalget om å ta et initiativ overfor kommunen før forholdene ble enda verre. Forholdene i veiene i småhusområdene rundt Slemdal og videre nordover er kritiske.

Rasende

Mathilde Fasting er leder av Ris vel og hun sier at Akersposten kan referere henne på at hun er rasende på at ingenting blir gjort.

- Vi har klaget inn saken for Bymiljøetaten, men de gidder ikke en gang å svare. Vi får ikke vite om det skal gjøres noe i disse veiene som nå rett og slett er livsfarlige. Folk som skal besøke oss i området må bare snu når de oppdager forholdene her oppe. De gir bare opp. Nå er det også snø på den blankpolerte isen i tillegg til store issvuller. Bilene slenger rundt og rett ved oss har en bil bare sklidd av veien og rett inn i et gjerde. Noen veier er mer eller mindre stengt for trafikk og det er helt krise å møte andre biler. Dette gjelder altså et stort område. I tillegg er som alle vet Gulleråsen stasjon stengt for nedadgående trafikk, men slik forholdene er så er stasjonen mer eller mindre utilgjengelig uansett, sier Fasting.

- Jeg synes synd på mange eldre som er mer eller mindre isolert i sine hjem og hva med skolebarna som tvinges ut i dette kaoset. Hva tenker de nede i rådhuset når de ikke bevilger mer penger eller instruerer Bymiljøetaten til å foreta seg noe. Dette er svært kritikkverdig, sier Fasting.

Lite respons

Knut Fredrik Horn (MDG) i bydelsutvalget ville gjøre noe med utfordringene som Ris Vel påpekte. Han klarte i løpet av torsdag kveld å få tak i ekstra kapasitet med hensyn til måking og fjerning av is. Han kontaktet Bymiljøetaten og informerte både om tilstanden i det nevnte området og at han kunne tilby ekstra kapasitet.

- Jeg synes jeg fikk lite respons hos etaten. Jeg fikk vite at det er tenkt å gjøre noe i området i neste uke og at det var problemer med hvor is og snø skulle deponeres. Tilbudet om ekstra kapasitet måtte vurderes på høyere hold. Dette er jeg ikke fornøyd med og jeg har tenkt å følge opp for å få fortgang i saken, sier Horn.

Akersposten har forsøkt å få tak i ansvarlige i Bymiljøetaten uten å lykkes.

Knekte og ødelagte fjærer

Hos RøhneSelmer på Røa har verkstedavdelingen mer enn nok å gjøre.

- Forholdene denne vinteren har helt klart ført til flere mekaniske skader. Dårlige veier, kombinert med lave temperaturer, fører blant annet til knekte og ødelagte fjærer og store påkjenninger på hjuloppheng. I tillegg kommer skader på beskyttelsesplater under motor og bunnpanner får også smeller. Dette går spesielt ut over vanlige og lave personbiler, sier servicesjef hos RøhneSelmer Røa, Harald Stople.

Det er også snakk om et omfang av karrosseriskader. Det er det skadeverkstedet på Ensjø som håndterer.

LES OGSÅ:

CC Vest skal rives og flyttes

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse