Flaggstangen var 90 prosent råteskadd

ULYKKE: Julaften i fjor døde en kvinne etter å ha fått en flaggstang over seg utenfor Holmenkollen kapell. Det viste seg at flaggstangen var 90 prosent råteskadd. Foto: Fredrik Eckhoff

Oslo politidistrikt henlegger saken etter at Heidi Rusten Lohrmann fikk en flaggstang over seg og døde ved Holmenkollen kapell julaften i fjor.

Tekst:

Publisert:

Akersposten
Akersposten Media

HOLMENKOLLEN: Årsaken til henleggelsen er at etterforskningen har vist at forholdet ikke er straffbart, melder Oslo politidistrikt i en pressemelding fredag.

– Det ble påvist råtesopp i bruddområdet, og undersøkelsene viste at trevirket på ulykkestidspunktet hadde råteskade i cirka 90 prosent av tverrsnittet. Den største belastningen fra vindkreftene oppstår i det aktuelle området, og disse faktorene i kombinasjon førte til bruddet i flaggstangen, uttaler politiadvokat Kristin Ingeborg Rusdal.

Flaggstangen, som altså var av tre, var ifølge politiet normalt vedlikeholdt. Det antas at råteskadene har oppstått ved at det har trengt vann inn mellom innfestingsbolten og trevirket. Skaden var ikke synlig før flaggstangen brakk.

– Politiet vil oppfordre publikum som har ansvaret for flaggstenger i tre, til å være særlig oppmerksomme på området rundt boltehullene i flaggstangen fordi dette området er særlig utsatt for inntrengning av vann, sier politiadvokat Rusdal.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse