Fest i "nye" Blokkajordet barnehage

STEMNING: Cathrine Watnaas, ped.leder på avdeling Bringebær, trommet i vei, mens hun og barna sang afrikansk. Men det ble også tid for litt før-17.mai-stemning. Foto: Fredrik Eckhoff

– Barnehagene er grunnmuren, sa byråden. Nå er "grunnmuren" blitt enda bedre for mange Ullern-barn etter at Blokkajordet barnehage ble helt ny og moderne. Det måtte feires!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.05.2016 kl 23:49

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

PÅ GAMLE, NYE TOMTER: Pensjonerte Turid Wickstrøm testet ut husken i barnehagen hun har jobbet i i 38 år. Bak ser vi et helt nytt uteområde som barn og ansatte er veldig fornøyde med.

Se bildet større

TALTE: Byråd Tone Tellevik Dahl snakket til barn og voksne om viktigheten av gode barnehager, som Blokkajordet. Gjestene fra bydel, byråd og involverte instanser var mange, blant andre bydelsdirektør Marie Anbjørg Joten (i rød bukse) og bydelsutvalgsleder Carl Oscar Pedersen (t.h.).

ULLERN: Blokkajordet barnehage, tumleplass for 82 Ullern-barn på dagtid, feiret sine flotte, nyrehabiliterte fasiliteter onsdag med besøk av byråd, bydelsdirektør, bydelsutvalgsleder og representanter fra blant andre Omsorgsbygg. Ombyggingen, og tilværelsen i paviljonger, var ferdig sist høst.

Barna briljerte

Barna viste seg fra sin festligste side og serverte sang så vakkert som bare en blid gjeng barn fra ett til seks år kan gjøre det.

Gjestene fikk oppleve sanger fra Karsten og Petra, «Dyrene i Afrika» og til og med en afrikansk sang med trommer til. Og da de stemte i med «Hvorhen du går i li og fjell, en vinterdag, en sommerkveld, med fjord og fossevel» foran det norske flagget mot knallblå himmel, var det som om åpningsfesten fikk et snev av 17. mai over seg.

– Vi er veldig stolte over barnehagen vår, sa styrer Astri Kleppan, og viste til de store endringene Blokkajordet barnehage har vært gjennom siden den ble åpnet så tidlig som i 1953 som en av Husmødrenes barnehager. Både i 1967 og i 2006 ble barnehagen utvidet, og nå rommer den altså 82 barn.

Det var spesielt den eldste delen av barnehagen som virkelig trengte en «makeover», men også utearealene er blitt forvandlet til en moderne barnehage som møter dagens krav og behov.

Eiendomsskatt til barnehager

Barnebyråd Tone Tellevik Dahl (A) var i en barnehage i bydelen for andre gang på en uke, da hun var på besøk i Askeveien barnehage på Skøyen i forrige uke. På Blokkajordet kunne hun gratulere med de flotte lokalene og understreke at en god barnehage er det mest effektive hjelpemiddelet for å gi barna et likt utgangspunkt i livet.

Se bildet større

OFFISIELT: Da er «nye» Blokkajordet barnehage offisielt åpnet, med overrekkelse fra byråd Tone Tellevik Dahl (t.v) til styrer Astri Kleppan.

Byråden kunne også fortelle at det skal bygges rundt 3000 nye barnehageplasser i Oslo de nærmeste årene.

– Vi krever inn eiendomsskatt for å bygge barnehager. Så viktige er barnehagene, sa byråden, som også sa at barnehagen er grunnmuren, og at her på Blokkajordet var denne grunnmuren nå styrket.

Fornøyde barn

Da gjestene tok turen inn for å se på moderniserte lokaler, nye toaletter og jevnt over bedre tilrettelagte fasiliteter for barn og ansatte, tok Akerposten.no en kort prat med to av hovedpersonene, altså barna.

Se bildet større

BARNA er brukerne av de nye fasilitetene, her ved William Solberg Christiansen (6) og Anneken Holberg (5), sammen med ped.leder Cathrine Watnaas.

William Solberg Christiansen (6) og Anneken Holberg (5), sistnevnte for øvrig den som sang klarest og høyest i koret, er litt uenige om hva de syns er artigst å gjøre nå etter at barnehagen er blitt fin og ny.

– Jeg syns det er morsomt å sykle, sier William, mens Anneken mener at susseleken er hennes favoritt.

– Da prøver vi å susse guttene, smiler hun. William er ikke helt med på den, for å si det forsiktig. Han klatrer gjerne heller i det nye, store klatrestativet, og ellers ser han veldig frem til å begynne på skole til høsten.

Men begge er enige om at det er blitt veldig fint inne også. Spesielt nye toaletter faller i smak.

Fornøyd SU-leder

Leder av Samarbeidsutvalget i barnehagen, Benedicta Aall Bugge, har for tiden ett barn i barnehagen, og hun har én som akkurat har gått over til skole. Blokkajordet barnehage har vært en viktig del av hverdagen for barna hennes i flere år, og med en tre måneder ung baby ved sin side, ser det ut til at det blir noen år til. Derfor er hun naturligvis svært glad for at barnehagen er blitt så fin.

– Det var et stort behov for å rehabilitere. Halve barnehagen var jo ikke gjort noe særlig med siden starten i 1953. Det var veldig slitent, sier hun til Akersposten.no.

Hun forteller at det er en litt annen stemning på møtene i Samarbeidsutvalget nå enn tidligere, når ikke lenger slitne lokaler er et tema, men understreker at lokaler bare er én av mange sider ved en barnehage. Hun lar det skinne tydelig igjennom at foreldrene er godt fornøyde med staben i barnehagen.

– Men det er jo også veldig viktig å få det pent rundt seg, og ikke så falleferdig som det var, sier hun. – Det var langt enklere å arrangere dugnad i år, for å si det sånn!

Tilbake til forvandlet barnehage

Kontinuitet blant de ansatte er et av nøkkelordene for Blokkajordet barnehage. Trivsel blant de ansatte har gitt stabilitet, og en av de som har virkelig lang fartstid på Blokkajordet, Turid Wickstrøm, ga seg i 2012. Da hadde hun vært ansatt i hele 38 år.

– Vi måtte jo invitere Turid! sa styrer, og Turid syntes det er spennende å se barnehagen som hun har fulgt siden 1974.

– Mye er det samme, men samtidig er det jo utrolig forandret! sier hun og ser utover den nye uteplassen.

– Jeg savner jo litt gressplenen, det var litt mer naturlig. Jeg er litt tradisjonsbundet, sier hun, men hun ser også at flere barn og nye krav tvinger frem nye løsninger.

– Det er blitt veldig fint, og ombyggingen inne er jo helt unik. Det er blitt fenomenalt! sier Wickstrøm, som forteller at hun jobbet her så lenge at hun opplevde å ha barna til flere som selv hadde gått her i barnehagen mens hun jobbet er på 70-tallet.

– Dette er en fantastisk arbeidsplass, sier hun om Blokkajordet barnehage.

LES OGSÅ: Mopedist fikk bruddskader på Midtstuen

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse