Fem områder tatt ut til beboerparkering

FEM OMRÅDER: Dette er ett av fem områder i Bydel Ullern som er pekt ut til beboerparkering. Kart: Bymiljøetaten

I mange år har Bydel Ullern ventet på at beboerparkering skal bli en realitet etter at dette ble politisk vedtatt. Neste sommer er den på plass.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.08.2017 kl 14:40

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Et mindre område på Heggeli får beboerparkering. Kart: Bymiljøetaten

Se bildet større

Bekkerfaret og Veslekroken får beboerparkering. Kart: Bymiljøetaten

Se bildet større

Noen gater på Montebello får beboerparkering. Kart: Bymiljøetaten

BYDEL ULLERN: Beboerparkering kommer en rekke steder i Bydel Ullern sommeren 2018. Akersposten har plukket ut hvilke steder vist på Bymiljøetatens kart, som blir omfattet av beboerparkering. Mesteparten av beboerparkeringen kommer i Lysaker/Sollerud/Lilleaker/Bestum-området og på Skøyen. Ellers blir en rekke mindre områder omfattet av beboerparkering.

Klikk på bildene for større versjon. Gater omfattet av beboerparkering er markert med grønn farge.

3000 kroner for "gratis" parkering

Neste sommer må du betale 3000 kroner i årsabonnement for å parkere «gratis» i gaten der du bor, om du ikke har parkering i garasje eller på egen tomt. Har husstanden to biler må du ut med 7000 kroner. Beboerbeviset utstedes kun på én person per bil. Næringsdrivende med særlige behov for biloppstillingsplasser starter på 6000 kroner. Besøkende eller beboere uten beboerkort, må betale parkeringsavgift i de områdene som er satt ut til beboerparkering.

Se bildet større

HOFF/SKØYEN/MADSERUD får beboerparkering. Kart: Bymiljøetaten

Må ta opp på nytt

Det var i 2012 at Bydel Ullern ba om å bli prøvebydel for den nye ordningen, men først seks år senere blir den altså realisert.

- Vi må nok se på dette med beboerparkering på nytt. Det har gått lang tid siden bydelsutvalget vedtok beboerparkering. I mellomtiden har mye skjedd og vi står foran en formidabel byutvikling de neste årene. Dette vil ha betydning for de områdene som er pekt ut. I tillegg synes jeg 3000 kroner for et beboerkort er i overkant, sier bydelsleder Carl Oscar Pedersen (H).

Dyrere jo lenger de står

Hensikten med beboerparkering er altså å redusere fremmedparkering. For å få dette til vil det bli satt opp parkeringsautomater i de sonene som er plukket ut til beboerparkering. For fremmedparkering vil det ikke bli begrenset parkeringstid, men takstene for parkeringstiden blir høyere jo lengre man står.

Elektroniske beboerkort vil bli solgt gjennom kommunens nettsider, hvor avlesing er elektronisk og bilens reg.nummer er nøkkelen. Forutsetning for beboerkort er at du bor i gaten og har bil registrert på deg. Lokalt næringsliv kommer også inn under ordningen.

Les alt om beboerparkering på bymiljøetatens nettside.

Les også:

- CC Vest må vise samfunnsansvar

«Når rottene ankommer til kvelden, blir det en riktig festaften»

Dette drikker vestkantfolk


Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse