Feirer sushi-suksess med millionutbytte

GOD KONKURRANSE: – Sushi er veldig populært her på Røa, sier en smilende Khanh Bao Pham på Sushi-huset som hver dag konkurrerer med Japoniis om kundens gunst. Foto: Jarle Aabø

Røas sushi-konge Petter Thoresen soper inn 3,5 millioner kroner i utbytte på salg av laks, ris og soyasaus.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.07.2017 kl 14:37

Akersposten
Akersposten Media

RØA: I 2010 åpnet Thoresen dørene til Japoniis AS inne på Røa-senteret i Vestre Aker, og folk strømmet til. I løpet av de siste fem årene har Thoresen servert – og pakket ned take away – for 57 millioner kroner og kan notere seg for et samlet overskudd på åtte millioner før skatt. Det er i 2016-regnskapet det fremgår at han tok et utbytte på 3,5 millioner kroner.

– Utbyttet ble gjort i forbindelse med ulike investeringer. Ut over det har jeg ingen kommentar, skriver Thoresen i en sms til Akersposten. Han ønsker utover dette ikke å ha noen dialog med lokalavisen.

Solid kvalitet – og pris

Japoniis er blant sine kunder kjent for god kvalitet, men ligger også relativt høyt i pris. Et eksempel på dette er at mens konkurrenten rett over gaten, Sushi-huset, tilbyr to lakse-nigiri til 32 kroner, forlanger Thoresen 50 kroner av sine kunder.

Sushi-huset omsatte for nærmere åtte millioner kroner.

Japoniis-eier Petter Thoresen har ikke bare økonomisk suksess i Vestre Aker. Hans nysatsing i Ålesund, restaurant Zuuma, skapte en driftsinntekt på 17,7 millioner kroner og et resultat før skatt på to millioner kroner ifjor.

Les også:

Skøyen: Tingstuåsen tatt ut av områdereguleringen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse