ANNONSE
Annonse

– Fantastisk når barna spontant blir med

Skuespillere og dansere, begge med fortid hos Kirkenær Ballettskole, Kaja Slotnæs (foran) og Katinka Tømmerbakke, engesjerte og underholdt en hel mengde barnehagebarn denne tirsdagen i november i Skøyen kirke. Da Akersposten var på besøk, var det barn fra barnehagene Thaulow og Askeveien. Foto: Fredrik Eckhoff

– Det er fantastisk når barna spontant blir med under forestillingen, på bevegelsene og under diktet. De roper og måper, diskuterer med sidemannen eller ler. Da vet vi at det fenger, sier Katinka Thibault Tømmerbakke.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.11.2017 kl 14:52

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SKØYEN: De sitter som tente lys, barna fra småbarnsavdelingene i barnehagene Thaulow og Askeveien. Foran dem er Katinka Tømmerbakke og Kaja Slotnæs i gang med forestillingen «Muslingen og perlen på havets bunn». Barna fengsles av spennende lyder, bevegelser – og ikke minst teksten til Inger Hagerup.

Musikkteaterforestilligen «Muslingen og perlen på havets bunn» er opprinnelig fra bacheloroppgaven til Tømmerbakke og Ida Standal, da de tok førskolelærerutdanning ved Høyskolen i Oslo i 2012.

(Saken fortsetter under bildet.)

"På havets bunn står skutene med svære svarte seil. Maneten pusser rutene og bruker dem til speil." Fra Inger Hagerup, som de har samtykke fra rettighetshaverne til å bruke i stykket.

Magisk verden

– Barneteateret trekker barna med seg inn i en magisk verden hvor de kan oppleve kjente eller ukjente situasjoner og elementer ut i fra sitt ståsted, sier Katinka Tømmerbakke.

– Forestillingen har vært på barnehageturné hele våren og fått kun gode tilbakemeldinger, sier Tømmerbakke.

– De yngste barna lever seg ofte inn i følelsesregisteret, mimikken, fargene og de store bevegelsene. De sitter ofte som tente lys gjennom hele forestillingen. De eldste barna er mer verbalt med, samtidig som de blir oppslukt i handlingen og vennskapsforholdet, sier Tømmerbakke.

Vi kan se det med egne øyne. Fascinerte er barna vitner til hvordan muslingen og perlen blir borte fra hverandre, savner hverandre, leter etter hverandre – og til slutt finner hverandre igjen. Noen barn kommer med frydefulle tilrop, og et par av barna flytter seg nærmere for å få med seg alt.

Den halvtimes lange forestillingen går unna i en fei, og den avsluttes med litt allsang og ivrig bruk av rytmeegg.

(Saken fortsetter under bildet.)

Etter forestillingen er barn og voksne fra Thaulow barnehage oppe hos skuespillerne.

– Det er fantastisk når barna spontant blir med under forestillingen, på bevegelsene og under diktet. De roper og måper, diskuterer med sidemannen eller ler. Da vet vi at det fenger, og det varmer et danser- og førskolelærerhjerte, sier hun.

Støtte fra bydelen

– Jeg var heldig å få kulturstipend fra min egen bydel (Ullern, red anm.), og jeg er utrolig glad og stolt over det å få mulighet til å vise så mange barn i bydelen forestillingen. Det er spesielt gøy når man er lokal og kjenner mange av barna og de voksne, sier Tømmerbakke, som selv bor på Skøyen.

I løpet av tre dager, 24. okbtober, 30. oktober og 14. november, viste Tinkens Teatertrupp stykket til hele 550 barnehagebarn.

Tømmerbakke syns Skøyen kirke var et utmerket sted for forestillingen.

– Kirken var et utrolig flott sted å ha forestilling, et stort rom med godt lys og mange tumlemuligheter før og etter forestilling. Alt dette er viktige elementer for en god helhetsopplevelse for både barn og voksne, sier hun.

Den engasjerte skuespilleren, danseren og barnehagelæreren avslutter med dette innspillet:

– Jeg håper at jeg med dette også kan bidra til å sette lys på hvor viktig teater og drama er for både barn og unge. Det gjør godt for samspill, felleskap og selvfølelse, og gir dermed en styrke man tar med seg videre i livet. Vi trenger mer drama og teater i barnehagen og på skolen!

Du kan finne ut mer om Tinkens Teatertrupp her

Og ja, muslingen og perlen fant hverandre til slutt.

Les også:

Se hva Fabian Stang avdekket på Vinderen

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse