Falske TV-reparatører svindler i hele Oslo

TELEFONSVINDEL: Flere enn 10 personer har anmeldt forsøk på telefonsvindel i Oslo fredag, og da er antallet antakelig langt større, tror politiet. Illustrasjonsfoto

I hele dag, lille julaften, har politiet fått inn meldinger om forsøk på svindel fra folk som utgir seg for å være TV-reparatører. Nå ønsker politiet hjelp til å spre budskapet om å utvise varsomhet mot svindlerne.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.12.2016 kl 20:01

Akersposten
Akersposten Media

OSLO VEST: – Vi har i dag mottatt minst 10 henvendelser fra folk som er blitt utsatt for svindlere på telefon, sier operasjonsleder hos politiet, Marita Aune, til Akersposten.no. Hun forteller at fremgangsmåten til svindlerne er at de utgir seg for å være TV-reparatører fra Get, som forteller at folk kommer til å miste tv-signalene i julen, men de kan hjelpe dem med å få signalene tilbake.

Prøver å svindle

– De ber folk om å sitte klar med bankkortet, fordi de må betale et gebyr på 20 kroner, sier Aune. På den måten forsøker svindlerne å lure til seg penger, men så langt har politiet ikke fått melding om at noen har latt seg lure. Aune regner med at de som eventuelt har gått på svindelen, har mistet langt mer enn 20 kroner.

Hun avviser imidlertid ikke at dette kan ha skjedd.

– Det er de som er mistenksomme som har ringt. Vi skal ikke se bort i fra at noen er blitt svindlet. De fortsetter jo med dette, påpeker hun.

En kvinne på 90 fortalte tidligere i dag til politiet at hun ble oppringt fra en Get-montør. Hun ante ugler i mosen og avviste dem og sjekket med Get. Get bekreftet da at de ikke har montører som utfører ærend i hennes område.

Ifølge Auna kommer det meldinger fra hele byen om svindelforsøkene, og det er spesielt eldre mennesker som blir utsatt.

Advar eldre pårørende

På Twitter melder politiet dette på kvelden lille julaften:

«Dette er bedrageri! Vi oppfordrer folk til å utvise forsiktighet og ikke slippe dem inn. Familiemedlemmer oppfordres også til å advare sine eldre slektninger om muligheten for å bli svindlet.»

Så ønsker du å gjøre noe ekstra hyggelig for dine eldre pårørende på vei inn i julen, ta en telefon og advar dem mot telefonsvindlerne!

Operasjonsleder Aune ber folk være spesielt forsiktig hvis det kommer folk på døren som utgir seg for å være tv-reparatører.

– Ikke slipp dem inn, og ring så politiet, så kan vi kanskje få tatt dem, sier hun til Akersposten.no.

LES OGSÅ: Ullern-gründere har funnet sin egen eldrenisje

– Tenk om jeg hadde fått hjerteinfarktet et annet sted

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse