Etterlatt i skogen

STAKKARS: Hvem har hjerte til å la denne kattungen bli overlatt til sin egen skjebne. Foto: Ingvild Mediaas

Mor og fire kattunger ble funnet i en liten skogteig ved en barnehage i Hovseterveien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.07.2016 kl 07:56

Akersposten
Akersposten Media

HOVSETER: Da Invild Mediaas kom til barnehagen i Hovseterveien tirsdag morgen, ble hun oppmerksom på noe som rørte seg i krattskogen inntil barnehagen.

- Først så jeg en stor katt i kanten av krattet. Da jeg kom nærmere fikk jeg øye på fire kjempesøte kattunger. Det som da var moren, gjemte seg lenger inn i krattet. Kattungene var også skye og ville gjemme seg, forteller Mediaas, som rakk å ta et bilde av den ene kattungen.

- Jeg tenkte med det samme at jeg skulle ta med kattene hjem, inntil noen kunne ta vare på dem. Det ble litt vanskelig i og med at vi har hund hjemme. Jeg varslet de ansatte i barnehagen, så de ble oppmerksomme på kattene, sier Mediaas.

Se bildet større

HER BLE DE FUNNET: Invild Mediaas viser stedet hvor kattemor og fire små nøster ble funnet. Foto: Vidar Bakken

Hun startet med å varsle Mattilsynet, som først og fremst tar seg av syke eller skadede dyr.

- De kunne ikke hjelpe meg, men senere ble dyrebeskyttelsen kontaktet av barnehagen, sier Mediaas, som møtte Akersposten i barnehagen tirsdag ettermiddag. En litt skuffet journalist måtte sammen med Mediaas konstatere at kattemor og kattunger hadde forsvunnet.

- De kan ha gjemt seg eller kanskje de er blitt hentet av noen. Uansett er det trist hvis noen har båret dem hit for å la dem bli overlatt helt til seg selv. Det skulle man tro, når man vet hvor mange mennesker som hele dagen er innenfor dette inngjerdede området. Ingen katter kunne holde til her over lengre tid uten å bli oppdaget. Nå håper jeg alt er i orden med de små, sier Mediaas.

Onsdag morgen kommer gladmeldingen fra Mediaas. Kattemor og kattunger har igjen kommet frem fra skjulet sitt og barnehagen kan fortelle i skrivende stund at dyrebeskyttelsen er på vei.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse