Er det greit å parkere slik midt på Vinderen?

Denne parkeringen utenfor Vinderen Senter lørdag skaper reaksjoner. Som man kan se, den sto litt i veien for fotgjengere. Foto: Privat

«Dette er kroneksemplet på å oppføre seg som en narsissist.» Det er bare én av flere reaksjoner på Facebook etter at dette bildet ble lagt ut på Facebook.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.04.2017 kl 17:03

Akersposten
Akersposten Media

VINDEREN: På Facebook har denne feilparkerte bilen på Vinderen lørdag skapt stort engasjement, og de fleste har en klar mening om dette er greit.

Det var sist lørdag den som står bak en Facebook-side som tar opp saker og ting på Vinderen, la ut bilde av denne Porschen. Dette skal ha vært midt i den travleste tiden på Vinderen lørdag, og bilen skal ha stått parkert på fortauet i minst en halv time. Dette får Akersposten.no opplyst når vi er i kontakt med personen som står bak Facebook-siden.

Kurs i folkeskikk?

«På Vinderen sliter vi med to ting: dårlig kryss med mye biler, og folk som kjører fort og gæli. Og så er det noen som «eier»Vinderen, eller oppfører seg som om de gjør det. Denne Porschen (…) hadde «egen» parkering over en lang periode på fortauet på lørdag i travleste tiden. Hvis noen kjenner eier så kan de godt få et lite kurs i folkeskikk..,» kan vi lese i meldingen som ble lagt sammen med bildet.

At bilen står ekstremt feil parkert, midt på fortauet utenfor Vinderen Senter, er hevet over enhver tvil, og at dette ikke skal ha vært i noen få sekunder, men over en lengre periode, gjør ikke saken bedre. Det skal heller ikke ha vært noen nødlys som blinket eller noen forklaring ellers som tilsa at bileier var i en nødsituasjon.

Ulike reaksjoner

Bildet og teksten på Facebook har skapt mange reaksjoner og frisk debatt.

«Uffda. Kanskje hun syntes det er veldig langt å gå fra parkeringshuset under coopen eller om det skulle vært fullt, parkeringen bak Mudo. Er det mulig…,» skriver én i en kommentar, og en annen mener at feilparkerte biler på Vinderen er et daglig problem.

«På Vindern henger man ut folk.. Trist, kunne du ikke bare lagt en lapp på ruta, skriver én i kommentarfeltet, og da svarer innehaveren av Facebook-siden følgende:

«Slik parkering gjør trafikksituasjonen uoversiktlig og skaper farlige situasjoner, særlig for barna. Det er ikke så lenge siden vi hadde en dødsulykke i fotgjengerfeltet bak bilen.... Målet med posten var å sette fokus på problemet og få folk til å tenke seg litt om før de parkerer på denne måten. Det har ikke vært hensikten å henge ut noen enkelt-person, men å skape bevissthet hos de mange som gjør dette.»

De aller fleste fordømmer parkeringen. Som med denne kommentaren: «Dette er kroneksemplet på å oppføre seg som en narsissist.» Og denne: «Huff, stakkars bileier. Handikap parkeringen var nok opptatt. Kvalmt.»

LES OGSÅ: Åpner for å boligområder ut av småhusplanen

Snart åpner dørene for den nye amerikanske ambassaden

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse