Endelig er den her!

VENTEØL: Her er den - Beste Vestkant. Champagnen er på kjøl og vinen dekantert og etter alt maset blir det godt med en øl som gir identitet. Foto: Vidar Bakken

Da har vi altså fått vårt eget øl, som kun blir solgt i Oslo ytre vest. Til og med Frognerfolket må ut av bydelen for å få tak i vårt øl- Beste Vestkant.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.11.2016 kl 18:50

Akersposten
Akersposten Media

OSLO DEFINITIVT VEST: - Den er litt drøy da!

Jeg var på Meny på CC Vest da jeg ble oppmerksom på tre yngre karer som sto samlet rundt ølkassene i butikken. En av dem holdt opp en ølflaske, som ble kommentert med latter i stemmene. Nysgjerrig som jeg er, måtte jeg jo bort å kikke på hva som vakte oppmerksomhet.

I kassene på ytterste rekke sto det ølflasker med en lyseblå etikett. Jeg tok opp en flaske og kunne konstatere at et for meg nytt merke hadde funnet sin rettmessige plass i butikken – Beste Vestkant. Vel ingenting er bedre enn å være best.

Ved nærmere øyensyn kan jeg lese på etiketten at St. Hallvard Bryggeri har utviklet ølen utelukkende for Meny CC Vest og Meny Røa. Aha, da er den eksklusiv. Endelig et alternativ til alt ølet som alle Oslo-folk blir tilbudt. Nå må du faktisk bo på riktig sted for å ha troverdighet når du tilbyr dette ølet til dine gjester. Dette er nok ølet for alle dem som aldri har vært øst for kulen på Karl Johan.

Under forberedelse til grillmåltider snakker mange om ventepølse, i hvert fall på andre kanter av byen. For oss er det mer snakk om en venteøl, mens vi forbereder indrefileten og danderer hummeren. Da er godt å ha en ordentlig tørstedrikk, som gir deg identitet, når man fyker rundt etter is til champagnen og attpåtil må dekantere rødvinen.

Og smaken, den er god og frisk, men så liker jeg stort sett alt av øl. Og en gang til, Beste Vestkant befinner seg altså for øyeblikket på Lilleaker og Røa – og det har det kanskje alltid gjort. Skål og god førjul.

LES OGSÅ: Lilleaker Vest så å si utsolgt på rekordtid

"Rask psykisk helsehjelp" for alle

Ingen mindreårige flyktninger til Montebello

Bydel Ullern fikk bot for omsorgssvikt etter at eldre kvinne døde

– Helt Fleksnes på Hovseter

Ingen respekterer fartsgrensen

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse