En skog full av søppel og tyvegods

UNATURLIG: Inne i skogen nedenfor Voksen-jordene ser det slik ut, og det har det gjort lenge. Foto: Ole-Martin Moe

Sykkelvrak, gamle klær og annet søppel flyter i skogen nedenfor Voksen-jordene.

Tekst:

Publisert:

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

TYVEGODS: Hele og halve sykler og sparkesykler ligger strødd, og de er neppe kastet som søppel. – Dette er tyvegods, mener Ole-Martin Moe.

Se bildet større

RYDDDES OPP? Mye av skrotet og søppelet ser ut til å ha overvintret.

VOKSEN/BOGSTAD: I skogen i området nedenfor Voksen-jordene har Ole-Martin Moe tatt disse bildene for bare noen dager siden. Her flyter søppel, ribbede sykler og mye annet. Det er tydelig, ifølge Moe, at dette ikke "bare" er søppel, men også rester av tyvegods.

– Tyvegods

– Dette er ikke noe noen har stjålet fra Fretex-bokser. Dette er ting noen har vært hjemme hos folk og tatt med seg, sier han til Akersposten.no.

Han forteller at han har observert folk gå inn og ut av skogen, og at det er tydelig at dette er et område folk har bodd i i lengre tid.

– Vi går mye tur i dette området og har hørt og sett dette i mange år. Det er jo et symptom på at noe er hakkende gærnt, sier Moe, som understreker at det ser ut til å være en stund siden noen har bodd i området nå.

– Det ser ut til at mye av dette har overvintret, sier han.

– Burde ryddes

Derfor ser han en enda større grunn til at området nå burde vært ryddet. Ikke bare fordi det er stygt, men også fordi det er her er mye som både dyr og for eksempel barn kan skade seg på.

Han oppfordrer Bymiljøetaten til å se nærmere på området.

Bare minutter etter at vi sender bildene til Moe på e-post til Rusken-general Jan Hauger, er Hauger på tråden, og han kan fortelle at Rusken får mange slike henvendelser for tiden.

– Dessverre har vi nå ganske så stor tilstrømning av bostedsløde, og det gjelder hele Oslo. Det er gjerne tilknyttet skogsområder, sier Hauger til Akersposten.no.

Han lover at Rusken snart skal ta en titt på stedet og få ryddet opp.

Han oppfordrer folk til å melde fra når de kommer over slike tilfeller, enten via Rusken-appen, eller til Rusken-patruljen på tlf. 924 68100.

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse