ANNONSE
Annonse

Elvelis skjebne til Fylkesmannen

ELVELI GÅRD: Ridehallen er tenkt oppført mellom de to byggene til venstre i bildet. Foto: Vidar Bakken

Lokalkunnskap fra et enstemmig bydelsutvalg i Bydel Vestre Aker påvirket ikke MDG og Aps representanter i byutviklingskomiteen i rådhuset.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.10.2016 kl 10:37

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SØRKEDALEN: Akersposten har i flere omganger skrevet om Kåre Kristoffersens søknad om å oppføre ridehall på dagens ridebane på Elveli gård. Plan- og bygningsetaten (PBE) har avslått dispensasjon fra Markaloven, som Kristoffersen siden har klaget på. Han mener at bygget ikke vil påvirke eller være til sjenanse for turgåere i og med at ridehallen bygges inne på gården mellom to andre bygninger.

Les også: Vil ha ridehall i Sørkedalen

Befaring

Byrådet har i sin innstilling støttet PBEs avgjørelse og saken har gått videre til behandling i Byutviklingskomiteen i rådhuset.

Les også: Siste sjanse for Elveli gård

Byutviklingskomiteen i rådhuset har vært på befaring på Elveli gård, sammen med politikere fra Bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker. Et enstemmig bydelsutvalg har gått inn for at Kristoffersen skal få bygge ridehallen, men det har ikke påvirket alle partikollegene i rådhuset.

Fylkesmannen bestemmer

MDG (1) og Ap (5) i komiteen dannet knappest mulig flertall ved å vedta byrådets innstilling i saken. Høyre (3), Frp (1) og Venstre (1) dannet mindretallet som mente at vilkårene for å tillate dispensasjon fra Markaloven er oppfylt.

Saken er nå oversendt Fylkesmannen i Oslo og Akershus, uten behandling i bystyret. Når det gjelder dispensasjon fra Markaloven er det Fylkesmannen som tar den endelige avgjørelsen. I denne sammenheng er vedtaket i Byutviklingskomiteen en anbefaling, som Fylkesmannen tar med i vurderingen.

Les også:

Ikke et sete ledig da Røa Torg ble presentert

- Hva er i veien med Hovseter - er det ikke fint nok?

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse