ANNONSE
Annonse

Dyrere bom, dyrere å reise kollektivt

Flere avganger i kollektivtrafikken er blant punktene i Oslo-budsjettet som blir lagt frem klokken 12 onsdag, ifølge VG. Foto: Fredrik Eckhoff

Flere avganger i kollektivtrafikken, flere bysykler og høyere bomavgifter for bil er en del av innholdet i budsjettet som blir lagt frem av byrådet i dag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2016 kl 09:34

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO VEST: – Hovedgrepet er vi setter fart på det grønne skiftet i byen vår. Det skal bli lettere å kjøre kollektivt, sykle og gå. Satsingen på kollektivtrafikk er 79,5 millioner kroner større enn i år, sier byråd Lan Marie Nguyen Berg til VG.

Les hele saken på VG her.

Tiltakene, ifølge VG:

  • Byrådet foreslår høyere frekvens, altså flere avganger i kolletivtrafiken. Dette vil skje både på viktige pendlerruter og på kveld og i helgene, ifølge byråden.
  • I 2017 planlegges det å åpne minst 10 km ny sykkelvei og sykkelfelt. Dette er omtrent det samme som i 2016, og tre ganger mer enn 2015 (3,5 km).
  • Bysykkelordningen skal utvides - med enda flere bysykler og utlåns-stasjoner.
  • Antall parkeringsplasser for biler skal reduseres med 1300, blant annet for å gi plass til sykkelfelt.
  • Som følge av Oslopakke 3-avtalen fra før sommeren, vil billettpris i Ruter-systemet øke med 4-5 prosent pluss normal prisstigning.
  • Passeringer i bomringen vil fra 1. mars 2017 koste 43 kroner for bensinbiler og 48 kroner for dieselbiler (32 kroner i dag). Og etter planen skal prisen økes i rushtidene til 53 kroner for bensinbiler og 58 kroner for dieselbiler.
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse