DU ønskes velkommen til adrenalinpumpende bursdagsfeiring!

AKTIVDAGEN: Aktiv mot kreft håper å se deg og dine utfolde dere i Oslo Sommerpark kommende lørdag. FOTO: Aktiv mot kreft

Aktiv mot kreft fyller 10 år og feirer med å invitere alle til en dag med klatring, magesug og mye moro i landets Høyt & Lavt-klatreparker, deriblant Oslo Sommerpark.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.09.2017 kl 11:01

Akersposten
Akersposten Media

TRYVANN: - Det vil si at det blir bursdag, full fart og masse aktivitet i Oslo Sommerpark lørdag 23. september fra kl. 09.30 til 17.30. Vi deler dagen inn i to, slik at flest mulig mennesker får klatret, skriver Helle Aanesen i en epost til Akersposten.

Hun er grunnlegger og daglig leder i Aktiv mot kreft, og forteller om stor pågang i parkene. Arrangementet er gratis, med unntak av at du må betale ti kroner for å reservere klatresele.

Innholdsrik dag

Initiativtakeren skriver det vil bli bli to åpninger på markeringen, ved siden av et par andre innslag som trolig vil fenge både store og små.

- Kl. 10: Åpning ved Ordfører Marianne Borgen og Aktiv mot kreft-ambassadør Karoline Dyhre Breivang

- Kl 13: serveres det bursdagskake fra Baker Hansen – muligens med musikalsk tilbehør

- Kl. 14: Åpning ved Aktiv mot kreft- ambassadørene Astrid Uhrenholt Jacobsen og Karoline Dyhre Breivang.

I Bergen står Erna Solberg for åpningen av AKTIVdagen som samler nærmere 5 000 deltagere fra hele Sør-Norge.

- AKTIVdagen er et gratis, lavterskel tilbud hvor vi ønsker at så mange som mulig får en smakebit av mestring, kiling i magen og glede av aktivitet ute i naturen. Vi er glade for at vi sammen med våre samarbeidspartnere kan invitere store deler av landet til en aktiv bursdagsfest, sier Aanesen.

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

GI DEG MED PÅ BURSDAGSFEIRING: Arrangøren inviterer til selskap på det som blir beskrevet som byens beste utested. FOTO: Aktiv mot kreft

Pusterom fra tøffe tider

Siden etableringen i 2007 har Aktiv mot kreft etablert 16 treningssentre for kreftpasienter på norske sykehus. På sentrene, som bærer navnet Pusterom, kan brukerne både øke pulsen og få et pusterom fra en vanskelig hverdag.

Nå er flere nye Pusterom under planlegging.

- Vårt mål er at alle norske sykehus som behandler kreft skal få et Pusterom. For noen år siden fikk man beskjed om å gå hjem og legge seg på sofaen ved en kreftdiagnose. Nå vet vi heldigvis mer om alle de positive effektene av trening både før, under og etter kreftbehandling. Å skape positive opplevelser rundt fysisk aktivitet er nøkkelen, sier Aanesen.

LES OGSÅ: Lev livet som svaksynte Hannes (28) ledsager på ski.

LES OGSÅ: Innehaver av vill rekordfart: - Tiden gir få rettigheter til å skryte

LES OGSÅ: Wow, sjekk den spinnville rekorden til Tryvann på sykkel!

LES OGSÅ: Vraket franske alper og finanslivet for et liv med hunder

LES OGSÅ: «Ganske vilt det de får til, vi befinner oss i Oslo»

LES OGSÅ: Hemings alpinprinsesse hyller klubb og foreldre

LES OGSÅ:
Satte shippingkarrieren på vent for å motivere sofagriser

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse