«Du er hjertelig velkommen inn i våre liv»

Inge Noralf Voll bodde sitt første år på et barnehjem i Bjørnslettveien. Nå lurer han på hvor det ble av storebroren (innfelt), som ble adoptert bort. Foto: Privat

Inge Noralf Voll (67) har en storebror som han kanskje aldri har møtt. Nå ønsker han å finne ut av hvor det ble av broren – som skal ha blitt adoptert bort fra et barnehjem på Ullern rundt 1949.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.11.2017 kl 11:04

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Storebroren til Inge Noralf Voll.

ULLERN: Tirsdag la Voll ut en melding på Facebook. Her skriver 67-åringen at han har fått vite at han har en bror som er født i 1948 eller 1949, og at han ble adoptert bort.

På barnehjem på Ullern

Inge Noralf ble født i november 1950, og faren hans, Noralf Hereland, flyttet allerede før Inge Noralf ble født, til Canada, der han døde noen år senere. Dermed var det moren, som den gang het Anna Storli, som unge Inge Noralf hadde igjen av foreldre. Anna dro imidlertid til sjøs, og Inge Noralf bodde dermed det første året av sitt liv på et barnehjem på Ullern, nærmere bestemt i Bjørnslettveien 5, i en gul bygning som ble kalt Pleiestiftelsen, ifølge Inge Noralf.

En mann som het Alf Voll kjente Anna, og da Anna kom tilbake til Oslo og Ullern, giftet disse to seg. De hentet ett år gamle Inge Noralf på barnehjemmet og flyttet til Kverneland i Klepp kommune på Jæren. Der fikk de to barn til, slik at de ble en familie på fem.

Inge Noralf Voll ble døpt i Ullern kirke 1. juli 1951.

Fikk vite litt av stefaren

– Jeg gikk på skolen da jeg fikk vite at jeg hadde en annen far, men at han ikke levde lenger. Det var det min stefar, Alf, som fortalte meg, sier Inge Noralf Voll til Akersposten. Han forteller at han den gangen ikke fikk vite at moren hadde født en sønn tidligere, som hun hadde adoptert bort.

Det tok mange år før han fikk vite om at det hadde vært enda en gutt inne i bildet.

– Ja, det var mye senere at det kom frem at jeg hadde en bror som var to år eldre enn meg, og som var adoptert bort, og det var det også stefaren min som fortalte. Jeg tror moren min slet veldig med dette, og hun fortalte meg aldri om det, sier han.

Moren, Anna, gikk bort i 2010. I ettertid har Inge Noralf tenkt stadig mer på opplysningene om at han skal ha hatt en storebror.

– Jeg har lurt litt på dette opp gjennom årene. Jeg har jo også to halvsøsken som lurer på dette, sier han.

– Vi lurer jo veldig på om vi har en bror der ute et sted, men det er vanskelig å finne ut noe, sier han.

Hvem vet noe?

Men noen få spor har de, for eksempel noen barnebilder som skal være av storebroren, som han nå har lagt ut på Facebook.

– Ja, vi har disse bildene. Og det kan også hende at broren min var på dette barnehjemmet som jeg var på, sier han. – Kanskje kan han eller noen andre kjenne ham igjen på bildene?

Nå håper Inge Noralf Voll at han kan få vite mer om sin storebror, og han har allerede merket at Facebook-meldingen har gitt effekt. Flere tusen mennesker har delt meldingen hans.

– Jeg tenker veldig mye på dette nå, sier han og håper naturligvis at Akerspostens lesere kan hjelpe ham videre – enten med informasjon eller hjelp til å dele denne artikkelen i sosiale medier.

På Facebook skriver han blant annet: «Du er hjertelig velkommen inn i våre liv. Hjertelig hilsen din litt yngre bror Inge Noralf Voll.»

Vet du noe, ønsker Inge Noralf Voll at du tar kontakt med ham.

LES OGSÅ: Her kan det bli 12 etasjer

– Byrådet er villige til å ofre de beste skolene

Ullernmenn er friskest i Oslo

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse