Drømmer om egen platebutikk

Rune Dahl håper eiendomsutvikler Jarle Johansen holder av noen kvadratmeter til landets beste platebutikk når nye Røa Torg står klart.

Radio Vinyl-profilen Rune Dahl drømmer om å åpne landets beste platesjappe på Røa. Og han har allerede bestemt seg for hvilke LP-plater han skal ta med seg på Hovseterhjemmet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.09.2017 kl 14:54

Akersposten
Akersposten Media

RØA: – Jeg tror svært mange savner følelsen av å bla i platehyllene og høre koseknitter fra platespilleren, sier programlederen til Akersposten.

Klassisk

Siden januar i år har Røa-mannen Dahl underholdt radiolytterne 20 timer i uka med det han selv kaller den virkelige kvalitetsmusikken festet til den klassiske grammofonplaten.

– Det ligger jo i navnet at de store musikalske godbitene tilhører vinylformatet, sier Dahl som forteller at en av de alle første tradisjonelle LP-platene på markedet var « The Voice of Frank Sinatra» i 1948, så neste år har vinyl 70-årsjubileum! Det var forresten norsk-amerikaneren Axel Stordahl som arrangerte orkesteret på de første lp-platene til Sinatra, så jeg mener vi nordmenn har en aksje med i vinyl-revolusjonen. Fint navn forresten; Stordahl, sier Dahl.

Møteplassen

Den gode gamle platebutikken som fantes i alle byer og tettsteder over hele Norge var like mye en sosial møteplass som et handelssted, og Rune Dahl synes hans nabolag på Røa og Hovseter med fordel kunne gjenskape et slikt sted for både musikk, prat og en god kopp kaffe.

– Jeg planlegger forresten en liten krok for favorittplatene til Thomas Felberg, og vi kunne hatt direktesendinger derfra, men ikke si det til noen!

Skattejakten

Dahl er også stadig på jakt etter det han kaller de skjulte skatter på loft og i kjellerboder.

(Saken fortsetter under bildet.)

Se bildet større

Rune Dahl i studio.

– De finnes tusenvis av LP-plater som bare støver ned til ingen nytte, og mye musikk er ikke digitalisert. Som programleder er det alltid et høydepunkt å bli kontaktet av en lytter som har noen glemte LP-plater på lur eller har overraskende musikkønsker. Skulle min platebunke bli så høy at den var stor nok for å åpne en butikk, så håper jeg det lar seg gjøre en eller annen gang i fremtiden, sier Dahl som synes det er mye morsommere å kjøpe LP-plater enn å selge dem.

10 på topp

Selv om det gjenstår mange år før Radio Vinyl-verten trer av og flytter inn på et eller annet hjem for de eldre, er han ikke i tvil om at på hans rom skal den legendarisk platespiller SL-1200 fra Technics stå koblet til den like legendariske forsterkeren Tandberg TR1000 fra 70-tallet. Men hva skal spilles på rommet? Rune Dahl er ikke vanskelig å be:

1) Marvin Gaye – Let's get it on. Man blir aldri for gammel til å tenke på damer.

Se bildet større

Michael Jackson

2) Michael Jackson – Off the Wall. Quincy Jones og Michael Jackson blir aldri feil. 80-tallet startet i 1979.

3) Prince – Prince. En av mine to absolutte favorittartister må med. Her finner du originalversjonen av Chaka Khans monsterhit I Feel for You, og Sexy Dancer.

4) David Bowie – Heroes. I morgen kan det være Hunky Dory eller Aladdin Sane eller Young Americans. Jeg gråt da jeg fikk vite at han var død.

Se bildet større

Stevie Wonder

5) Stevie Wonder – hva som helst fra 70-tallet. Jeg velger i dag Songs in the Key of Life som fremdeles er en honningkrukke av en LP 40 år senere.

6) Ray Charles – har litt ujevne LP´er, men han må jeg ha med og velger den grensesprengende Modern Sounds in Country and Western fra 1962.

7) Beatles – den første LP´n jeg kjøpte har jeg fremdeles og den skal med: Abbey Road!

8) De siste ukene har det blitt mye Steely Dan etter at Walter Becker nylig gikk bort. Aja tar jeg med meg. Når man blir eldre tenker man over hvordan man ønsker å forlate denne verden, og for meg er skrekken å bli dement – og siterer gjerne Steely Dan i Deacon Blues; Drink Scotch whisky all night long, And die behind the wheel - forutsatt selvsagt at man ikke skader andre.

9) Så vil jeg ta med meg samle-plata til Eagles – den de ga ut før Hotel California – der er det så lekre harmonier og sanger at jeg blir helt matt. Their Greatest Hits (1971 1975.)

10) Ikke noe gamlehjem uten min favoritt Bryan Ferry heller -– da blir det i dag Roxy Music og Country Life fra 1974 (for om jeg blir dauhørt kan jeg gjøre som den legendariske Puls-redaktøren Tore Olsen anbefalte; å spille coveret.) eller kanskje Doors med L.A. Woman – eller Fleetwood Mac med Rumors -– eller...også glemte jeg Aretha Franklin – nei og nei…

LES OGSÅ: På hjemmebane hos baris-kongen Mr. Pimp Lotion
Følg Akersposten.no på Facebook her

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse