ANNONSE
Annonse

Dette ville Ullern-folk snakke med Siv Jensen om

Siv Jensen i prat om bomring i Oslo, når det ikke var snakk om eiendomsskatt. Her i samtale med Henning Beil. Foto: Fredrik Eckhoff

– Eiendomsskatt er en usosial måte å skattelegge på. Det er ikke en skatt ut i fra hva du tjener, sier Siv Jensen, som lørdag svippet innom CC Vest.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.08.2017 kl 15:29

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: Finansministeren, partilederen og førstekandidaten i Oslo for Frp, Siv Jensen, rullet inn med sitt «crew» på CC Vest lørdag.

– I dag har vi vært i Drammen og Asker, så hit. Så skal vi til Lørenskog og Moss, sier Jensen, før hun får brosjyrer i hånden og kommer i kontakt med forbipasserende.

Bom-fokus

Akersposten er litt nysgjerrige på hva de handlende på Lilleaker denne lørdagen ønsker å ta opp når de har finansministeren foran seg. Det første temaet som kommer opp, er den kommende økningen i antall bomstasjoner i Oslo. Henning Beil fra Bærum mener at flere bommer og høyere bomavgifter vil gjøre Oslo til en døere by.

– Jeg er for gode veier, men vi kan ikke lage systemer som bare fungerer for dem med god råd, sier Siv Jensen, som understreker at nye bomstasjoner i Oslo er resultat av lokale vedtak.

– En viktig del av debatten var jo utbyggingen av E18, og der har vi skåret igjennom. E18 er viktig for Oslo, Bærum og Asker, og vedtaket står i fare hvis det skulle bli et regjeringsskifte, sier Jensen.

– Eiendomsskatten står for tur

Etter at finansministeren har pratet med noen flere engasjerte mennesker, spør vi hva hun merker at folk her i vest er opptatt av.

– Eiendomsskatt, sier hun og hevder at den skaper utfordringer for alt fra barnefamilier i etableringsfasen til pensjonister med lav pensjon, som har bodd i samme hus i en årrekke.

– De sitter kanskje med en helt ordinær pensjon og må plutselig betale masse for å fortsette å bo i huset, sier hun. – Eiendomsskatt er en usosial måte å skattelegge på. Det er ikke en skatt ut i fra hva du tjener.

– Og nå ønsker Frp å fjerne denne?

– Ja, sist gang gikk vi til valg på å fjerne arveavgiften. Nå er det eiendomsskatten som står for tur, sier finansministeren, som mener at den bør fjernes ved lov fra Stortinget.

LES OGSÅ: Likevel plass til mer valgkamp på CC Vest

Krever at Lan Berg legger bomregningen på bordet

Her kommer Oslos 60 nye bomstasjoner

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse