«Dette er jo som å spille på bygda»

Lilleaker Musikk Festival ble arrangert for 10.gang lørdag. Og bandet «Du og jeg og 2-3-4» var svært populært blant de yngste. Foto: Reidar Martinsen

For tiende gang samlet Lilleaker-folk seg på Kaktus, til musikk og god stemning – til tross for høljende regnvær.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.06.2017 kl 10:17

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Bayram fra Kaktus Restaurant i sving over grillen på musikkfestivalen. For barna var det gratis pølser.

Se bildet større

Harald Nesset i sving med å få med regnet unna i ordnede former.

Se bildet større

Stor aktivitet ved tappetårnet under musikkfestivalen på Kaktus.

Se bildet større

Folk hygget seg på Lilleaker Musikk Festival, som pågikk fra kl 14 til 23 lørdag.

LILLEAKER: Værgudene kan være ganske så ubarmhjertige. Det fikk Lilleaker Musikkfestival erfare lørdag kveld. Regnet silte tidvis ned, og gjorde nok at noen holdt seg hjemme foran TV`en i stedet. Men de iherdige arrangører lot seg selvsagt ikke stoppe, og det ble en flott musikkfest.

10. året

Hassan Kocakulak, som driver Kaktus Mat- og Vinhus – og er medarrangør av festivalen, var fornøyd.

– Det var ikke like mange besøkende som ifjor, men været får vi gjort lite med. Det var 10. året festivalen ble arrangert, og vi er det største musikk-eventet i Oslo vest. Dette er blitt en tradisjon, og vi kommer til å fortsette med dette, sier Hassan.

Den populære restauranten i Lilleakerveien, som nå har snart 20 år bak seg, er selvsagt en nøkkelfaktor i arrangementet. Mat ble tilberedt på grill i teltet, og det var gratis pølser til barna. I tillegg var det god flyt i tappekranene, og under teltene var det en fin stemning.

Godt samarbeid

Sterkt engasjert i Festivalen er også Lilleaker Lions og Bydel Ullern, og en rekke sponsorer bidrar også. Arrangementet bød på et bredt spekter av musikk, alt fra skolekor, musikkorps til Janitsjar til internasjonal pop. Sistnevnte kategori var det særlig amerikaneren Adam Douglas som sto for.

Primus motor for arrangementet, Harald Nesset, som selv var deltagende musiker, mener at besøket, været til tross, var bra.

– Ja, faktum er at de som kom var her lenge. Det var mye veldig bra musikk, og folk gikk rett og slett ikke hjem. Det er vi veldig fornøyd med, sier Nesset.

Knirkefritt

Det ligger mye arbeid bak et slikt arrangement, og det er logistikk på høyt nivå.

– Artistene var godt fornøyd, sier Harald. – Som Adam Douglas og hans band uttrykte det:; «Dette er jo som å spille på bygda.» – og så er vi i Oslo! Uttalelsen var uten tvil gitt i en positiv kontekst.

– Jeg tror artistene føler at de med i et profesjonelt opplegg, selv om det er amatører som står bak. Teknisk sett gikk festivalen knirkefritt, sier Harald Nesset.

Han forteller videre at de rene kostnader er cirka 140 000 kroner, og at man i år kommer ut med et lite underskudd.

- Men det skal gå bra. Vi er ganske så robuste nå etter 10 års erfaring med Lilleaker Musikkfestival. Vi er for øvrig veldig fornøyd med at vi fikk et bidrag fra Bydel Ullern på 50.000 kroner. Det er selvsagt svært viktig for oss.

– Har dere vurdert billettsalg?

– Ja, det har vi, men har falt ned på at vil at dette skal være et lavterskeltilbud, med gratis pølser og brus til barna – og gratis inngang. Festivalen er også viktig som en profesjonell scene for alle som er musikkaktive i bydelen vår. Og de er mange.

Harald Nesset ble forøvrig meget fortjent overrakt blomster av bydelsutvalgsleder Carl Oskar Pedersen.

Og Harald, Hassan & co har snart et nytt Lilleaker Musikkfestival i sikte. Og takk for det!

LES OGSÅ: Båtopplaget forsvinner, men løsningen er der

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse