– Det sprutet i glass – det er utrolig flaks at vi ikke ble truffet

En stor stein suste gjennom soveromsvinduet i første etasje i leiligheten i Elvefaret borettslag på Lysejordet. Politiet jaktet i natt gjerningsmann med hunder langs Lysakerelven, men han slapp unna. Foto: Fredrik Eckhoff

– Så kom den andre steinen, og den gikk gjennom vinduet og opp i senga. Det sprutet i glass. Det er flaks av vi ikke ble truffet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.06.2017 kl 19:55

Akersposten
Akersposten Media

LYSEJORDET: Natt til mandag satt paret og slappet av på terrassen i sitt hjem i Møllefaret. Leligheten ligger i første etasje en av terrasseblokkene i Elvefaret borettslag.

Klokken var kvart på to i det vanligvis så fredelige området, som ligger nesten ned mot Lysakerelven. På denne tiden av døgnet er det svært sjelden de ser folk utenfor, og hvis det er noen, er det gjerne noen som tar en sen luftetur med hunden.

Steinsjokk

Plutselig så de en mann komme gående ute på gresset.

– Han gikk veldig sakte forbi, mens han stirret på oss. Han så sint ut, forteller kvinnen, som sier at hun at de to opplevde det som ubehagelig. Mannen gikk ikke ute på gangveien, men derimot på gresset bare noen få meter fra terrassen.

Paret på terrassen ble litt bekymret og blir sittende litt til og vente på om mannen kom tilbake.

– Så gikk vi inn og la oss. Klokken fem over to kom den første steinen, sier kvinnen og viser oss et kraftig merke i trepanelet nedenfor soveromsvinduet.

– Så kom den andre steinen, og den gikk gjennom vinduet og opp i senga. Det sprutet i glass. Det er utrolig flaks at vi ikke ble truffet, sier kvinnen, som viser Akerspostens utsendte at steinen var på størrelse med en murstein.

Det kom også en tredje stein susende, som smalt i treverket like ved vinduet. Da har kvinnens samboer fått fart på seg. Han ser først steinkasteren gjennom vinduet, før han løper ut på terrassen, kaster seg over kanten og tar opp jakten.

Gjerningsmannen har imidlertid et såpass stort forsprang, at han slipper unna – i retning ned mot Lysakerelven.

Politiet blir tilkalt, og de er raskt på plass og søker etter mannen med hunder, men uten resultat. Paret beskriver mannen som «ikke så høy, tygg og 25 år pluss». Da han gikk til angrep med steiner, hadde han på seg en cap og en brunaktig jakke.

Sov ikke

– Det var som å være med i en actionfilm i noen sekunder, sier kvinnen om den skremmende opplevelsen

– Vi sov ikke noe i natt, sier mannen.

Kvinnen forteller at hun har bodd i området i 18 år, og hun har alltid sett på det som svært rolig og trygt.

– Det har vært noen innbrudd, men jeg har aldri hørt om eller sett noe sånt, sier hun til Akersposten.no.

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse