– Det må vel være et mareritt om noe skulle skje nå?

Brannbilene, som denne stigebilen som holder til på Briskeby brannstasjon, har det trangt i gater og veier med store snømengder og håpløs parkering. Foto: OBRE

– Ja, det er store utfordringer for oss nå, bekrefter brigadesjefen i Oslo brann- og redningsetat.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.02.2018 kl 12:57

Akersposten
Akersposten Media

OSLO: Mens snøen laver ned uke etter uke i Oslo, skapes det problemer for mange. De siste dagene har det vært mye fokus på problemer med manglende brøyting. I kommentarfeltene, på e-post, meldinger og på telefon har innspill, meninger og reaksjoner haglet om føreforholdene rundt i byen. Særlig i høyereliggende strøk som Holmenkollåsen, skaper snømengdene enorme utfordringer.

En av de mange som har meldt om problemer, er en Akersposten-leser i Linhusveien på Røa. Hun forteller at det er snøproblemer også der, men hun mener at byens beboere også må gjøre sitt for å gjøre det beste ut av den ekstreme situasjonen.

– Vi har skyld i problemene selv også, sier hun og peker på hvordan mange parkerer bilene sine i gater og veier.

– De som kan, må få bilen sin innenfor gjerdet sitt. De som står i veiene, må måke skikkelig slik at det blir plass når de parkerer bilen, sier kvinnen, som minner om brannen som var i naboveien Ekraveien for et par uker siden.

– Brannbilen skled så fælt at det bare vare Guds lykke at den ikke ble sittende fast eller traff en parkert bil, sier hun. – Det må vel være et mareritt om noe skulle skje nå?

Trenger plass

Det spør altså Røa-kvinnen, og vi lar spørsmålet gå videre til brigadesjef i Oslo brann- og redningsetat, Knut Halvorsen.

– Ja, det er store utfordringer for oss nå, bekrefter brigadesjefen. – De som parkerer, får ikke parkert langt nok ut i kanten på grunn av brøytekantene. Vi trenger 3,5 meter veibredde for å komme frem. Når det er smale kjørebaner og høye brøytekanter, kommer vi ikke frem.

Han forteller at det foreløpig i vinter ikke har vært noen situasjoner hvor de ikke har kommet frem slik at det har blitt kritisk. Han mener det er litt tilfeldig, for det er ofte for trangt.

– Vi kjører ofte rundt i utfordrende områder og sjekker hvordan forholdene er, men så kan det jo være annerledes neste gang vi kommer dit, sier Halvorsen.

– Det skal egentlig bare en dust til for at det skal ødelegge alt?

– Ja, det kan du si, sier brigadesjefen. – Oppfordringen vår er at alle tenker minst 3,5 meter. Det er det vi trenger. Måk slik at bilen din får ordentlig plass. Ellers kan liv gå tapt.

Så det er bare å finne frem skuffen, brette opp ermene og måke skikkelig plass til bilen. Brannbilene må få slippe frem.

LES OGSÅ: Nå skal det brøytes

Bydelen forlanger strakstiltak

- Akersposten er den lokale vokterhunden

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse