– Det kan hende at det bør sikres noe mer her

– Detter du utenfor, så vil du ikke skli ned du vil dette disse 6-8 meterne, garantert til å ikke gå bra, sier Kjetil Lad, her sammen med datteren på tur ved Lysakerelven. Foto: Privat

Er dette punktet på turveien langs Lysakerelven utrygt? Ja, mener turgåer. Bymiljøetaten lover å sjekke stedet nærmere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.08.2017 kl 10:55

Akersposten
Akersposten Media

Gallup

Bør turveiene langs Lysakerelven sikres bedre?

Ja, her må det være trygt for alle å gå, også små barn.
Nei, naturen må få lov til å være naturlig.

Vis resultat

LYSAKERELVEN: – Dette punktet på stien er ikke sikret på noen måte, jeg anslår at det er 6-8 meter rett ned til elven. Detter du utenfor, så vil du ikke skli ned du vil dette disse 6-8 meterne, garantert til å ikke gå bra, sier Kjetil Lad.

Jar-mannen var nylig på tur med sin datter på Oslo-siden av Lysakerelven. På bildet ser vi de to på et punkt på stien, som ligger rundt 100 meter nedenfor Bærumsveien.

– Her er det noen som ikke har gjort jobben sin med å kvalitetssikre stien etter at den (stien, red.anm) ble opparbeidet, skriver Lad i en e-post til Akersposten.no.

– Naturopplevelse

Vi sender bildene og henvendelsen videre til Bymiljøetaten i Oslo kommune, der vi får svar fra Siril Stenerud, park- og friområdeforvalter i etaten.

– Turveien langs Lysakerelva generelt er en mer utfordrende og mindre tilrettelagt gåtur enn flere andre turveier, som for eksempel den langs Akerselva. Turveien langs Lysakerelva går parallelt med elva i det tidvis bratte terrenget og følger hovedsakelig den naturlige topografien. For mange har denne relativt ville naturopplevelsen stor verdi, skriver hun til Akersposten.no.

(Saken fortsetter under bildet.)

Se bildet større

Foto: Privat

Stenerud påpeker at sikkerhet for turgåere var også med vurderingen da turveien ble oppgradert i 2012 og 2013.

– Det vil alltid være en avveining om en skal sette inn mer sikring, skriver hun.

– Kan hende at det bør sikres noe mer

– Vi skal se nærmere på det aktuelle området som ble meldt inn av familiefaren og datteren. Det kan hende at det bør sikres noe mer her, og vi vil vurdere det. Vi er takknemlig for tilbakemeldinger fra publikum og hvordan de opplever turveiene, skriver hun.

Gi ditt svar på gallupen!

LES OGSÅ:
LES OGSÅ: CC Vest slipper likevel til politikerne i valgkampen

Her kommer beboerparkering i Oslo vest

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse