– Det er viktig for folk og for helsa å få ledd litt

– Latter og god helse henger sammen, sier Øyvind Thorsen (73) til Akersposten. Onsdag 7. desember klokken 12 blir han å høre på Ullern kultursenter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.12.2016 kl 22:55

Akersposten
Akersposten Media

LILLEAKER: Øyvind Thorsens tema er: Helse og humor.

– Det er viktig for folk og for helsa å få ledd litt, fortsetter onsdagens foredragsholder, som er en av våre mest folkekjære humorforfattere. Mange har trolig hørt stemmen til den kjente kåsøren i NRK, særlig i «Nitimen».

Skattet petitskribent

Øyvind Thorsen er av mange kjent fra Aftenpostens spalter.

– Jeg skrev petiter under signaturen «vito».

I flere ti-år skrev han der under den signaturen. Han har en underfundig og meget personlig stil. Han er oppvokst på Nøtterøy, men har i mange år vært bosatt på Majorstuen i Oslo. Han er også revyforfatter, og han har skrevet filmmanus samt en rekke humorbøker.

Kåsør fra fransk

Kåsør kommer fra det franske causer, som betyr å småprate. Kåseri er opprinnelig en avissjanger, som ble innført på 1800-tallet for å kunne skrive lettfattelig om vanskelige emner. Det utviklet seg fort til en muntlig sjanger, som ble framført i forsamlinger.

De som tar turen til Ullern kultursenter (på Stoppestedet på Lilleaker) onsdag klokken 12, kan se fram til å måtte mosjonere lattermusklene.

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse