– Det er ulovlig

IKKE LOV: Det er kreativt, men ikke lov å sette opp langs veibanen. Det må fjernes. Hvis hindringen forårsaker en ulykke, hviler det erstatningsansvar på utførende. Foto: Vidar Bakken

Har du tips til saken?  Send tips!

Det er mange, ulike og kreative løsninger boligeiere gjør for blant annet å hindre parkering foran egen bolig. Men det er altså ikke lov.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.08.2016 kl 22:55

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

MYE AV DETTE: Steiner som en voll mot veibanen forekommer mange steder. Foto: Vidar Bakken

Se bildet større

UMULIG: Det er lov å parkere her, men veibanen blir for trang når disse steinene står i veien. Foto: Vidar Bakken

OSLO VEST: Du er kanskje irritert på fremmedparkering eller du vil rett og slett ikke ha andres biler foran huset? Det er bedre at naboen tar støyten. Likevel er nok ikke store blomsterkasser eller steiner i ulike fasonger og varianter som er løsningen. Til slutt må de fjernes, enten frivillig eller at Bymiljøetaten gjør det på din regning.

Erstatningsansvar

Akersposten tok etter tips en snartur i bydelene og fikk se flere eksempler på hindringer langs veibanen.

– Vi får av og til meldinger om at det er plassert store steiner eller andre gjenstander på veiskuldrene langs villagjerder og tomter, antagelig med den hensikt å hindre parkering av fremmede biler. Det er ulovlig å sette eller legge steiner på det offentlige veiområdet uten vegmyndighetens tillatelse,sier presseansvarlig i Bymiljøetaten, Monica Thorud Olsen.

– Det offentlige veiområdet utgjøres av veibane, fortau og de veiskuldre, grøfter og skråninger som er i tilknytning til veien. Den ansvarlige for ulovlig plassering av steiner på slike steder kan pådra seg erstatningsansvar for skade som oppstår på vei, trafikanter og kjøretøy, og vedkommende kan også måtte betale for flytte- og ryddeomkostninger, opplyser hun.

Meld fra

– Gjør Bymiljøetaten noe fysisk for fjerne slike hindringer, om det ikke blir noen reaksjon fra dem som får beskjed om å fjerne stein eller annet?

– Ja, dersom de ikke blir fjernet innen rimelig tid så vil Bymiljøetaten fjerne hindringene. Folk må gjerne melde fra til oss på postmottak@bym.oslo.kommune.no om konkrete tilfeller, sier Thorud Olsen.

Les også:

Hadde betydd mye å få tak i blidet av mor

Ørakergutta taper aldri

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse