– Det er nå eller aldri!

DRØM: 26-åringen Yasmin Aakre fra Røa kan bli blant de 10 som av en jury i disse dager velges ut som finalist i Miss Norway. Foto: Javier Martinez Valiente

Yasmin Aakre (26) har bachelor i eiendomsmegling fra BI, har studert psykologi på Blindern, har to ansvarsfulle jobber og satser nå på å nå finalen i Miss Norway.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.04.2016 kl 10:08

Akersposten
Akersposten Media

RØA: Røa-jenta, som har gått på Lysejordet, Bjørnsletta og på danselinjen på Fagerborg, er i dag, fredag, svært spent på hva juryen kommer frem til. I dag sitter de nemlig samlet for å velge ut de 10 som mener fortjener å være med i finalen i årets Miss Norway.

Oppfordret av familien

Yasmin er utdannet eiendomsmegler, men fordeler for tiden arbeidstiden sin mellom å være assisterende leder ved Flavours food i Østbanehallen og butikksjef i Point-kiosken på Fornebu, tok til slutt oppfordringen fra sin mor og sin bestemor og meldte seg på Miss Norway.

Se bildet større

Yasmin Aakre. Foto: Javier Martinez Valiente

– Det er nå eller aldri. På grunn av aldersgrensn i Miss Universe-konkurransen blir dette min siste sjanse til å delta. I tillegg til min families ønsker, har jeg et stort konkurranseinstinkt, stor interesse for mote, fotografering, skjønnhetsbransjen, helse og trening, sier Yasmin (26) til Akersposten.no.

Den som senere i år blir kåret til Miss Norway, går videre til den internasjonale Miss Universe-finalen, som har røtter helt tilbake til 1952. Her har en norsk deltaker gått til topps tidligere, gjennom Mona Grudt i 1990.

God selvtillit

– Hvordan er selvtilliten før utvelgelsen av finalistene?

– I forhold til utvelgelsen av finalistene, er selvtilliten min høy. Jeg har jobbet jevnt og trutt gjennom konkurransen med veldedighet, sponsoroppdrag, fotografering og blogging. Jeg har fått vist Norge og Miss Norway organization en del av meg selv, men egentlig bare en liten brøkdel av hva jeg står for og hvem jeg er, sier hun

– Nå er jeg ivrig etter å få vist hvem jeg er og hva jeg står for som person. Jeg sitter inne med mye, mye mer som jeg har lyst til å dele!

– Hva er denne kåringen mer enn en konkurranse i utseende?

– Det er fokus på utseende i slike konkurranser, men det utgjør bare en del av konkurransen. Personlighet er veldig viktig: At man er et godt forbilde og er i stand til å representere landet sitt, er avgjørende, sier Yasmin, som sier at man må være aktiv med veldedighet og varemerkebygging av seg selv.

Se bildet større

Yasmin Aakre. Foto: Javier Martinez Valiente

Hun bruker selv uttrykket ”skjønnhetsutøver” og trekker frem viktige personlige egenskaper og verdier for å utmerke seg og nå opp i konkurransen: Ærlighet, lojalitet og det å sette andre foran en selv, egenskaper som det å være en god lytter, omsorgsfull, sympatisk, jordnær, varm og god, sterk og engasjert

– Dette er egenskaper jeg synes det er viktig å besitte. Dette er hva jeg mener en god skjønnhetsutøver er, sier hun.

Fokus på dyrevelferd

Hvis Yasmin, som selv er veldig glad i dyr, aller mest hunder, skulle gå hen og vinne Miss Norway og få representere Norge i Miss Universe, har hun konkrete tanker om hva hun skal bruke tittelen til:

– Jeg ønsker å bruke den plattformen som man får ved å vinne en missetittel til å gjøre noe godt. Jeg vil reise rundt og hjelpe mennesker, dyr og vår natur. Jeg har en helt spesiell interesse og kjærlighet for barn og dyr, så dette vil være mitt hovedfokus, sier hun.

– Det hadde vært en drøm å skape og drive en organisasjon som nettopp har dette som et mål. Når det kommer til dyr, så ville fokuset vært å jobbe mot dyreplageri og for hjemløse dyr i Norge, sier hun blant annet.

Akersposten lover å holde deg orientert om hvordan det går med vårt lokale håp i semifinalen, som altså avgjøres av en jury i disse dager.

Flere nyheter på Akersposten.no:

Praktvillaen ble revet

Slemdal skole må stenge på grunn av helsefare

Klart for handlegate under Røa torg

Sykehjem i vest må nedbemanne med 21 årsverk

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse