ANNONSE
Annonse

- Det er for lettvint

Bydelsleder ikke enig med byråden når det gjelder AKS-ordningen

IKKE ENIG: Carl Oscar Pedersen er ikke enig i at støtteordninger gjennom NAV fanger opp alle barn som vil inn i AKS. Foto: Vidar Bakken

Bydelsleder Carl Oscar Pedersen (H) er ikke fornøyd med svaret fra byråd Tone Tellevik Dahl. Han mener at støtteordningene gjennom NAV ikke fanger opp de mest utsatte barna av ulike årsaker.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.11.2017 kl 09:44

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLERN: Tone Tellevik Dahl har vist til at ulike støtteordninger gjennom NAV fanger opp barn med foresatte som ikke har økonomisk bærevne til å ha barna på aktivitetsskolen.

Les saken her: – Påstanden om at AKS-ordningen er diskriminering på sitt verste er helt urimelig

En barriere

- Det er for lettvint å snakke om bare å henvise familier med lav inntekt til NAV. Det er en barriere for de fleste som ikke allerede er NAV-klienter å oppsøke NAV. Stolthet, inntektsgrenser og ikke minst forventninger til at mor ikke er hjemmeværende, gjør at disse barna blir avskåret fra AKS, sier Pedersen.

Slipper den lange veien om NAV

- Ofte er det barn av innvandrere som absolutt burde integreres, ikke ekskluderes. Vi i bydel Ullern vil samarbeide med AKS for å fange opp barn som blir stående utenfor porten og må nøye seg med å se inn, slik at også de får mulighet til delta på AKS med de andre barna. Det kan sammenliknes med idrettslag i bydelen som tar imot barn som ikke har midler til å betale kontingent eller har råd til utstyr. Disse blir hjulpet uten å måtte gå den lange veien om NAV. Ellers synes jeg det er både konstruktivt og velkomment at byråden inviterer til samarbeid om bedre løsninger til beste for barna, sier Pedersen.

Les også:

Se hva Fabian Stang avdekket på Vinderen

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse