– Det er folk i Norge som bor ute på gaten, og noen av dem bor i pappesker

Mads og Iver forteller om hvordan Lilleaker-elevene har lagd i stand Åpen dag på Aktivitetsskolen, der inntektene går til Alternativ Jul. Foto: Fredrik Eckhoff

Lilleaker-elevene på Aktivitetsskolen (AKS) er i år spesielt opptatt av at hjemløse i Oslo får seg et julemåltid og julegaver. Det har de selv bidratt til.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.11.2016 kl 15:36

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Leder for Aktivitetsskolen på Lilleaker, Rachid Elazzouzi.

Fakta

DETTE ER ALTERNATIV JUL:

Alternativ Jul startet som et spontant arangementet for 48 år siden (1968) blandt en gjeng entusistiske og idealistiske ungdommer. Henning Holstad, som er leder av arrangementskomiteen, har som den eneste vært med i alle år siden starten. Det første julefeiringen ble holdt i Jacobskirken. De fleste årene deretter holdt vi til i Møllergaten, men for noen år siden flyttet vi til Oslo Kongresssenter i Folkets Hus på Youngstorget. Vi er glade og stolte over å kunne benytte et av byens største og mest profesjonelle konferansesentre til vårt arrangement.

Vi inviterer inn fra "gata", i år som alle tidligere år, alle de som faller utenfor den tradisjonelle familiejul. Alternativ Jul betyr åpen dør! Fra julaften til 2. juledag er døren åpen døgnet rundt. Alle er velkomne og vår frivillige stab som er arrangementets vertskap, tråler sentrum av Oslo på julekvelden og natten. De inviterer inn til lys, varme, underholdning, vennskap, samtaler, mat og drikke. Og selv om rus, ensomhet, personlige problemer og bostedsvansker er en tilstedeværende virkelighet hos mange av våre gjester, ser vi vår oppgave i å medvirke til at julens glade budskap står i fokus disse dagene. Alternativ Jul betyr romslighet - både menneskelig og praktisk.

Les mer om Alternativ Jul her.

LILLEAKER: – Elevene har vært veldig engasjerte. De liker at de er med og sørger for at andre kanskje får like fin jul som dem selv, sier leder for Aktivitetsskolen på Lilleaker skole, Rachid Elazzouzi. Han forteller at det gjør sterkt inntrykk på elevene å høre om mennesker som ikke har noe sted å bo, og som ikke får feire jul. Det er Alternativ Jul som får inntektene fra Åpen dag på AKS på Lilleaker i år.

Produktive elever

Iver Hove Gimnæs (9 år, 4b)) og Mads Thorin Hagene (8 år, 3a)) har begge vært med i forberedelsene til åpen dag fredag ettermiddag. Vi møter bare noen minutter for foresatte og søsken velter inn på skolen for å få med seg både underholdning, marked og kafé. Elevene har jobbet lenge med å lage ting både som skal selges og som skal vises i et show.

– Jeg har vært med på animasjonskurset, der vi har lagd masse greier av papir og lagd film av det, sier Iver.

Mads har vært meget produktiv, kan det virke som.

– Jeg har lagd et sverd av tre, som skal selges i dag. Og en sokkenisse med ris oppi. Og et armbånd. Og øredobber. Og et armbånd til, sier Mads.

Fint å hjelpe

Begge er godt fornøyde med at pengene de får inn, går til Alternativ Jul.

– Pengene skal brukes til julemat og gaver til fattige, slik at de også kan feire jul, sier Iver.

– Det er folk i Norge som bor ute på gaten, og noen av dem bor i pappesker. Det er mye av det i Norge, sier Mads. De to er helt enige om at der supert å hjelpe andre på denne måten.

LES OGSÅ: Lilleaker Vest så å si utsolgt på rekordtid

"Rask psykisk helsehjelp" for alle

Ingen mindreårige flyktninger til Montebello

Bydel Ullern fikk bot for omsorgssvikt etter at eldre kvinne døde

To tyver hoppet i Hoffselven

– Helt Fleksnes på Hovseter

Ingen respekterer fartsgrensen

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse