Derfor har Sinnataggen tatt på seg sokker i dag

Slik sto Sinnataggen tirsdag morgen. Foto: Privat

Tidlig på morgenen tirsdag hadde Sinnataggen og alle de andre skulpturene på broen i Frognerparken fått på seg sokker – i ulike farger. Det er ikke tilfeldig.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.03.2017 kl 18:48

Akersposten
Akersposten Media

FROGNERPARKEN: Bildet av Sinnataggen med sokker på føttene ble lagt ut på Facebook tirsdag morgen av Karianne Abrahamsson Heimreid. Røa-kvinnen forteller til Akersposten.no at hun og flere til var grytidlig oppe i morges for å kle sokker på statuene,

Hvorfor, spør du kanskje?

– I dag er den internasjonale Downs syndrom-dagen. Disse ulike sokkene er et felles symbol for mangfold og ulikheter, anerkjent av FN, sier Heimreid. Hun forteller også at 21. mars er valgt på grunn av at mars er den tredje måneden, som symboliserer det tredje kromosomet i par 21, altså 21. mars. Det er dette ekstra kromosomet som gjør at man har Downs syndrom.

– Vi oppfordrer alle til å ta på seg ulike sokker i dag, sier Heimreid, som selv er mor til en gutt med Downs syndrom. Hun jobber som prosjektleder i Norsk nettverk for Downs syndrom.

– Når man selv har et barn med Downs, blir det helt ubegripelig at man tilbyr en slik blodprøve som Høyre har godkjent nylig, sier hun og snakke om blodprøvetesten som viser blant annet om fosteret har Downs syndrom. Hun mener det kan føre til at flere velger å ikke få barn med syndromet.

– Det viser at disse barna ikke er ønsket. Det er starten på et sorteringssamfunn vi ikke vil ha, sier hun til Akersposten.no.

Hun er klar over at det er strenge regler for hvordan man behandler Gustav Vigelands skulpturer i Frognerparken, og hun er klar over at dette sikkert ikke er helt innenfor.

– Men litt sivil ulydighet håper jeg blir godtatt på en dag som denne, sier hun.

Les også:

Høyre, Frp, MDG og Venstre "dropper" Kommuneplanen

DEBATT: «Jeg kan ikke øke mine inntekter i takt med utgifter dette parti påfører meg»

- Det er ingen skam å snu. Her er men dømt til å tape.

Byantikvaren om Smestad: Høy arkitektonisk verdi og viktig kulturhistorie

Stor boligutvikler kjøper opp ved Røakrysset

- Hovseter må prioriteres

Følg Akersposten på Facebook her

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse