Derfor forsvant hundefellen

Slik sto hundefellen i Mærradalen. Den ble fjernet av kommunen, uten at eier fikk beskjed. Foto: Privat

– Dette berodde nok på en misforståelse hos etaten, som hentet den uten å si det til oss.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.10.2017 kl 10:15

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Thillie er fremdeles sterkt savnet. Foto: Privat

SMESTAD/MÆRRADALEN: Det sier Haakon Dahr, som i forrige uke opplevde at hundefellen han hadde lånt av organisasjonen Rømlingen, plutselig ble fjernet nederst i Mærradalen. Der hadde han satt den opp i håp om at Thillie, familiens gordon setter som har vært savnet siden midten av september, skulle gå i fellen.

– En hundefelle er bygd for å fange mellomstore eller store hunder og er det eneste som fungerer når hunder er blitt så menneskesky at de ikke lar seg lokke inn, sa Dahr til Akersposten i forrige uke.

Overrasket

Da han fikk satt opp hundefellen, var det med en representant for kommunens viltoppsyn til stede, som kunne konstatere at fellen var satt opp slik den skulle.

Overraskelsen var derfor stor da hundefellen ble fjernet onsdag morgen. På viltkameraet som overvåket fellen, kunne Dahr ikke se hvem det var som fjernet den, og han gikk ut i fra at dette var et forsøk på sabotasje. Akersposten skrev om saken torsdag, og den skapte sterke reaksjoner.

Ga ikke beskjed

Fredag fikk Haakon Dahr beskjed om at det slett ikke var sabotasje som var årsaken til at fellen ble fjernet. Det var kommunen, gjennom Bymiljøetaten, som tok den med seg, etter at det hadde kommet inn klager på at den sto der.

– De hadde lest på Akersposten at fellen var savnet, sier han.

– Men hvorfor har ikke dere fått beskjed?

– Det berodde nok på en misforståelse hos etaten, som hentet den uten å si det til oss, sier Dahr, som likevel under seg over hvorfor han ikke fikk beskjed om å fjerne den selv, ettersom det var flust med plakater og informasjon på stedet om hvem som kunne kontaktes.

– Ja, det var jo tapetsert med informasjon. Vårt telefonnummer sto tydelig på plakatene, sier Dahr, som ikke ønsker å kritisere etaten. Han er derimot fornøyd med at Rømlingen nå får hundefellen sin tilbake. Den har en verdi på rundt 25.000 kroner.

Fikk uventet hjelp

Familien Dahr gir imidlertid ikke opp letingen etter sin kjære Thillie. Torsdag kveld fikk de uventet, gratis, hjelp av droneoperatøren Orbiton AS, som Haakon Dahr hadde bedt om bistand. Han hadde imidlertid ikke drømt om at de skulle stille opp gratis – en aksjon som ellers hadde kostet minst 20.000 kroner.
– Etter rask behandling fra styret i Orbiton, ble det enstemmig vedtatt at selskapet skulle dekke alle kostnadene for droneoperasjonen, sa Dan Richard Isdahl-Engh, operativ leder i Orbiton i en epost til Akersposten.

Orbiton mobiliserte selskapets beredskaps- og utrykningsbil med et to-manns team.

Søket varte fra klokken 22 om kvelden til tidlig fredag morgen, men dessverre uten at de observerte annet enn rådyr, harer og en og annen katt.

Haakon Dahr oppfordrer stadig folk som kan ha sett en gordon setter på villspor, til å ta kontakt på tlf 402 44 585.

LES OGSÅ: Letingen etter Thillie sabotert

LES OGSÅ: – Vi savner Thillie enormt

Lokale gründere: – Sportstøy er blitt high fashion

Eldre kvinne fralurt gullsmykke på Lilleaker

Boligbrann på Lilleaker

Heming-gutten Morten Thorsby drømmer om å avslutte karrieren i Lyn

Butikk på Vinderen runder 30

De lever et hundeliv – og digger det!

Følg Akersposten på Facebook]– Byrådet er villige til å ofre de beste skolene

– Vi savner Thillie enormt

Lokale gründere: – Sportstøy er blitt high fashion

De lever et hundeliv – og digger det!

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse