ANNONSE
Annonse

Derfor blir det ikke skolerevy på Persbråten

Slike tilstander blir det ikke på Persbråten i år. Her fra Blindernrevyen. Foto: Magne Mellem Enoksen

– Sorgtungt for elevene, mener elevrådslederen, mens rektor sier det ligger et manglende engasjement bak avgjørelsen om å droppe skolerevy på Persbråten i år.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.01.2017 kl 09:41

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

PERSBRÅTEN: Akersposten har fått flere henvendelser fra lesere som lurer på om vi kan finne ut hvorfor det ikke blir skolerevy på Persbråten videregående skole denne vinteren. Skolen har, som noen påpeker, stolte revytradisjoner, og profiler som Thomas Giertsen, Henrik Elvestad og Trond-Viggo Torgersen har stått på scenen, mens Espen Eckbo, Andreas Diesen, Øyvind Angeltveit, Trond Hansen, Øivind Vogt og Atle Antonsen har vært instruktører.

Revyen har mange ganger satset høyt og proft, og det har rullet mange gode terninger over revyen i media.

Manglende engasjement

I år blir det altså ingenting, og rektor har denne forklaringen:

Persbråten skole


– Vi har ikke revy i får fordi det ikke var nok elever som var engasjert og interessert. Det har også med å gjøre at vi begynner å bli en kraftig idrettsskole. Det er mange som trener og reiser mye i helgene og som ikke har tid til revy, sier rektor Elin Stavrum til Akersposten.no.
Hun understreker at revyen ikke er lagt ned for godt.

– Jeg er ikke imot skolerevy, men jeg kan jo ikke drive den for elevene. Det hender også at det er skoler som ikke har revy et år, sier Stavrum, som er klar over skolens stolte tradisjoner på revyfronten.

– Har vært litt trøbbel

Elevrådsleder Lea Tryggvason sier til Akersposten.no at det er flere grunner til at det ikke ble Persbråten-revy i år. Hun bekrefter at interessen for revy var laber, i hvert fall i starten. Hun mener også at elevene har møtt på flere utfordringer som har motarbeidet revyen.

– De som hadde revyen i fjor, skrev kontrakter som gjorde at overskuddet ikke gikk til neste revy. Dermed hadde vi ikke startkapital, slik revyen pleier å ha, sier Tryggvason. Hun peker også på at gymsalen brukes mye av andre skoler for tiden, både Slemdal og Ris, og dermed er det vanskelig å få det til i praksis.

– Det er kjempetrist at det ikke blir skolerevy, og det har vært sorgtungt for elevene, men vi skal slå hardt tilbake! sier elevrådslederen.

– Vi drømmer om å komme tilbake med revy, og vi har begynt allerede nå med å finne ut av hvordan vi skal løse dette, sier Tryggvason, som går på andre trinn. Hun var selv med på revyen for et år siden, og håper å delta igjen neste år.

LES OGSÅ:
Persbråten-elev (17) klar for Vålerenga

Søppelkrise: Oslo vest på klagetoppen

Rekordjulehandel på CC Vest

Ullern-gründere fant eldre-nisje

Følg Akersposten på Facebook her

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse