Denne veien heter faktisk...

Etter litt frem og tilbake er etatene i Oslo kommune nå enige om at denne veien heter det som står på skiltene, Harald Løvenskiolds vei, og ikke Melumveien. Foto: Fredrik Eckhoff

Harald Løvenskiolds vei! Og slett ikke Melumveien, som det står på ulike kart og byrådsvedtak.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.08.2017 kl 09:18

Akersposten
Akersposten Media

RØA: Forvirringen rundt veistykket som går fra Vækerøveien til Melumveien på Røa, startet da Byrådsavdeling for miljø og samferdsel omtalte krysset Vækerøveien/Melum i et vedtak nylig. Akerspostens utsendte stusset umiddelbart, ettersom disse to veiene faktisk ikke krysser hverandre noe sted.

Forvirring

Men Bymiljøetaten sto på sitt, og i en e-post til Akersposten skrev pressevakten i etaten blant annet dette!

(Saken fortsetter under bildet.)

Se bildet større

Krysset Vækerøveien/Harald Løvenskiolds vei vil forbli nettopp det.

«Se kartutsnitt fra google. Tiltaket gjelder fra der hvor Melumveien munner ut i Vækerøveien. Kanskje var det litt upresist å si «krysser».»

Etaten var altså fremdeles klar på at Melumveien munner ut i Vækerøveien, noe den altså ikke gjør. En sjekk på flere kart viste imidlertid at etaten hadde støtte.

Spørsmålet var da altså plutselig: Heter denne delen av veien, som i mange tiår har vært skiltet som Harald Løvenskiolds vei, egentlig Melumveien?

Samme navn siden 1955

Bymiljøetatens pressevakt sendte etter hvert spørsmålet videre til Plan- og bygningsetaten. Onsdag kom dommen:

«Harald Løvenskiolds vei har hatt tre ulike veikoder for tre strekninger av veien. I 1955 ble Harald Løvenskiolds vei mellom Melumveien og Griniveien opphevet fordi den gikk over fra å være kjørevei til å bli gangsti. Samtidig ble da veistykket fra Melumveien og til Vækerøveien 204 innlemmet i Harald Løvenskiolds vei. Et utdrag fra saken om gate- og veinavnsetting i bystyret 15.12.1955, viser dette. Oslo gateregister som vi nå har ansvar for, sier også at siste vedtaksdato for Harald Løvenskiolds vei er 15.12.1955, og at lokaliseringen er fra Vækerøveien til Griniveien v/Grini bro.»

Videre skriver Plan- og bygningsetaten at «vi ser på kodingen av veistykket sammen med Kartverket, og tar ansvaret for at dette blir riktig.»
– Mysteriet er løst, og vi kan berolige beboerne i veien med at de slipper å endre sin adresse, skriver pressevakten i Bymiljøetaten.

LES OGSÅ: Hva heter egentlig denne veien?

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse