– Denne gang vant brannen

I FLAMMER: Mandag morgen ble boligen i Dr. Holms vei på Holmenkollen totalskadet i brann. De to beboerne og en hund kom seg velberget ut, men huset klarte Brann- og redningsetaten ikke å redde. Foto: Sigurd Folgerød Dalen, Oslo brann- og redningsetat

– Hulrommene i vegger og tak gjorde det til en utrolig vanskelig brann å få has på, opplyser Brann- og redningsetaten om brannen som la den flotte, gamle villaen i ruiner mandag denne uken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.03.2016 kl 19:19

Akersposten
Akersposten Media

HOLMENKOLLEN: Mandag brant en flott villa i Dr. Holms vei på Holmenkollen, like ved Holmenkollen restaurant, ned til ruiner. Nå har Brann- og redningsetaten lagt ut bilder fra redningsarbeidet på sine Facebook-sider.
– Vi ønsker å bruke hendelsen til å minne folk om hvor forferdelig brann er, skriver etaten på Facebook.

Drøyt to døgn

"Onsdag ettermiddag kunne vi endelig avslutte innsatsen i Doktor Holms vei i Holmenkollen. Den ærverdige villaen begynte å brenne klokken 09.00 på mandag, noe som førte til en stor utrykning og dagevis med intens brannslokking," skriver etaten og fortsetter:

Se bildet større

SLUKNING: Arbeidet med å slukke brannen var vanskelig, blant annet på grunn av hulrom i tak og vegger, ifølge etaten. Foto: Sigurd Folgerød Dalen, Oslo brann- og redningsetat

"Denne gang vant brannen, og vi må dessverre konstatere at det bare er rykende ruiner igjen av den en gang så stolte villaen. Alle skal vite at vi gjorde alt vi kunne for å redde den. Men hulrommene i vegger og tak gjorde det til en utrolig vanskelig brann å få has på.

Røykdykkerne klarte heldigvis å berge ut to beboere og en hund, samt store verdier. Vi føler med beboerne, som mistet hjemmet sitt og mye de var glad i."

Brannsikringstips

Brann- og redningsetaten legger ut denne meldingen for å rette fokus mot brannsikkerhet og hva du selv kan gjøre for å redusere faren for brann.

Se bildet større

LANG JOBB: To netter måtte tas til hjelp for å slukke og sikre brannstedet. Foto: Lars Magne Hovtun, Oslo brann- og redningsetat

"Se på bildene fra slokkearbeidet, og gjør alt du kan for å unngå brann i ditt hjem. De fem punktene under bør alle klare å etterleve. Del gjerne tipsene med alle du er glad i", skriver etaten.

Her er tipsene:
1. Ha røykvarslere, aller helst seriekoblede. Husk å bytte batteri, test røykvarslerne ofte.

2. Ikke lag varm mat når du er ruspåvirket eller trøtt. Vær til stede ved komfyren, og installer helst komfyrvakt.

3. Ikke forlat rom med levende lys.

4. Ikke bruk vaskemaskin, oppvaskmaskin og tørketrommel når du sover eller er borte.

5. Ha slokkemiddel tilgjengelig. Husbrannslange eller brannslokkingsapparat.

Se flere tips på www.sikkerhverdag.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse