– Den møteplassen vi drømte om!

Den offisielle åpningen hvor barn fra sommerklubben klippet over en grønn snor i Voksenenga nærmiljøhage.

Det sier Mari Ullebø Nedberge etter en vellykket fest i Voksenenga nærmiljøhage lørdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.08.2017 kl 10:35

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Fest i nærmiljøhagen.

VOKSENENGA: Mari Ullebø Nedberge er Bydel Vestre Akers nye folkehelsekoordinator, nå når Ragnhild Lorentzen leder områdesatsingen Hovseterløftet.

Med sin nærhet til Hovseter passer parsellhageprosjektet på Voksenenga naturligvis godt inn ved siden av satsingen på Hovseter-området. I øvre del av Hovseterdalen ligger det rundt ni mål store området som Voksen kirke har lånt bort til prosjektet.

(Saken fortsetter under bildet.)

Se bildet større

Prosjektleder Pernille Leivestad, Hovseterløftets Ragnhild Lorentzen, bydelsdirektør Elisabeth Vennevold, bydelsutvalgsmedlem Ingrid Nyhus, BU-leder Lars Asbjørn Hanssen, byråd Lan Marie Berg og byrådssekretær Kari-Anne Isaksen. Foto: Privat

Da nærmiljøhagen ble startet opp i våres, med mye kaldt og dårlig vær, var det litt trist, mye stein. Det var mye innsats som måtte til for å få det hele til å spire og gro. Men stor, felles innsats fra ivrige, grønne hender har forvandlet stedet fullstendig .

Møteplass

Å skape møteplasser i nærmiljøet har det vært mye snakk om i det siste, ikke minst i forbindelse med diskusjonene om Hovseterløftet. Nærmiljøhagen er nettopp en slik.

– Voksenenga er blitt den møteplassen vi drømte om! sier Mari Ullebø Nedberge til Akersposten.no etter en vellykket åpen hage-dag sist lørdag. Masse mennesker kom, både parsellhageeiere, andre bidragsytere og andre nysgjerrige.

– Endelig fikk vi en offisiell åpning av vårt grønne univers. Voksenenga nærmiljøhage er en ny grønn, levende og inkluderende møteplass for lokalbefolkningen i Bydel Vestre Aker, sier folkehelsekoordinatoren. – Økologiske hagebruk, dyrking og matglede er sentrale stikkord for nærmiljøhagen- og dette så vi tydelige på åpningsdagen. Nabolaget har skapt en grønn møteplass på tvers av kulturer og generasjoner.

Gir arbeidserfaring og kunnskap

– Ikke bare har nærmiljøhagen blitt til en uformell møteplass, den har også bidratt til at bosatte flyktninger har fått arbeidserfaring i sommer, og delt sin kunnskap om dyrking fra hjemlandet. Barn har deltatt på sommerklubb med fokus på dyrking og matglede, og barnehager har parseller som brukes til utedager, sier hun.

(Saken fortsetter under bildet.)

Se bildet større

Pernille Leivestad og kyndige hjelpere på festdagen.

Programmet for dagen innehold blant annet åpning av hagen, av byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg og barn fra sommerklubben i nærmiljøhagen. Byråden applauderte ildsjelene i Voksenenga Nærmiljøhage, som de siste tre månedene har stått på for å dyrke opp Voksenenga som tilhører Voksen gravlund, men som for noen år fremover er «utlånt» til Voksenenga nærmiljøhage.

Det var også løpende gjennom dagen musikkinnslag fra frivillige, hagevandring med dyrketips, salg og smaksprøver på mat fra hagen, og aktiviteter for store og små. Aktiviteter som potettrykking, sangleker for barn, bigårdbesøk, potetsekkeløp, og hesjing var aktiviteter som tydelig skapte glede, latter, fellesskap, samhold, og treff på tvers. I tillegg møtte flere interesserte opp ved informasjonsstanden for å høre mer om Voksenenga nærmiljøhage.

Populært

– Vi kan meddele at ventelisten på parseller fyller seg stadig opp! sier Ullebø Nedberge til Akersposten.no. Hun forteller at de i Voksenenga nærmiljøhage nå gleder seg til store og små happenings, dyrkeglede og matlaging, og uformelle treff i tiden fremover. Det er allerede skapt stor entusiasme og engasjement over bydelens grønne møteplass.

Les også:

Hvis du ikke trykker på T-knappen, kan huset brenne ned

DEBATT: Småhusområdene er under sterkt press

Nå overvåkes søppelkassen din

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse