– Den beste julegaven!

Fahad Abby, her under kampen for å få Hovseterhjemmet til å hete nettopp det tidligere i år, er strålende fornøyd med utsiktene til fritidsklubb på Hovseter. Arkivfoto: Fredrik Eckhoff

Nå jobber alle gode krefter for at det igjen skal bli fritidsklubb på Hovseter. Julegaven til barn og ungdom i bydelen er sikret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2017 kl 13:13

Akersposten
Akersposten Media

HOVSETER: Da bydelsutvalgets budsjett for 2018 ble behandlet i går, var det flere nysgjerrige Hovseter-folk i salen. De var kommet for å høre hva slags signaler politikerne hadde å komme med når det gjelder midler til fritidsklubb på Hovseter.

Hovseterløftets viktigste punkt

En fritidsklubb er det aller viktigste punktet i Hovseterløftet, som ble satt i gang tidligere i år – med midler fra byrådsavdeling for eldre, helse og sosiale tjenester. Engasjerte ungdommer og unge voksne på Hovseter har sagt klart i fra at en fritidsklubb må på plass, slik at ungdommene har en sosial møteplass.

I en bydel som er midt i oppryddingen av økonomisk underskudd, har det vært vanskelig å se hvor pengene skal tas fra, men på møtet torsdag kveld kom verbalforslag til budsjettet, fra et enstemmig bydelsutvalg.

– De ba administrasjonen komme med en plan, hvor vi skal komme opp med mulige lokaler og finansiering, sier bydelsdirektør Elisabeth Vennevold til Akersposten.

Midler fra rådhuset

Hovseterløftet fikk i 2017 2,6 millioner kroner fra byrådsavdelinge for eldre, helse og sosialetjenester. Dette kom fra en pott som var på tilsammen 50 millioner, og det viser seg at det fremdeles er penger igjen i denne potten.

– Vi kommer til å søke på penger som er igjen i denne potten, sier bydelsdirektøren, som forteller at administrasjonen skal komme med sin plan innen bydelsutvalgsmøtet 8. februar 2018.

Ser på lokaler

Hvor skal fritidsklubben være? Det er kanskje det største og viktigste spørsmålet. Helt siden Hovseterløftet kom i gang på våren i år, har prosjektleder Ragnhild Lorentzen og bydelsadministrasjonen sett etter muligheter, i samarbeid med de ulike borettslag og eiendomseiere på Hovseter.

– Vi ser blant annet på lokaler som vi har, som familiesenteret og Hovstua, men vi er også i dialog med eierne av lokalene hvor klubben var før, sier Vennevold. Dermed er det mulighet for at fritidsklubben gjenåpnes der den stengte for få år siden.

Det vil på sørsiden av Hovseter torg, mellom Hovseter skole og Rema 1000.

– Hvis det blir der, trengs det nok en del oppussing, sier hun.

– Men nå er det altså grunn til optimisme for dem som kjemper for fritidsklubb?

– Ja, det er stor grunn til optimisme, sier bydelsdirektøren, som understreker at klubben er et så viktig forebyggende tiltak at den må tilbake.

Jubel på Hovseter

Blant mange unge og engasjerte Hovseter-beboere som virkelig begynner å få troen på at bydelen igjen vil få en fritidsklubb, er Fahad Abby. Han satt igjen helt til slutt på bydelsutvalgets møte torsdag kveld, for å passe på at politikerne ikke sviktet i siste øyeblikk.

– Dette er viktig for Hovseter, det vil bli bra å ha et sted å «henge», slik at de ikke trenger å dra andre steder i byen. Dette er bare positivt! sier Abby, som ser og hører at mange ungdommer fra Hovseter farter rundt når de ikke finner gode alternativer i nærmiljet.

– Mange henger ved Majorstukrysset. Det fører aldri til noe bra å henge der, sier Abby.

Honnør til bydel og politikere

Den engasjerte Hovseter-mannen skryter av både bydelsadministrasjon og politikere i denne saken, og han sier til Akerspostne at han ønsker spesielt å trekke frem bydelsutvalgsleder Lars Asbjørn Hanssen og bydelsdirektør Elisabeth Vennevold.

– De viser at de hører på ungdommene og at de er villige til å gjennomføre. Det er blitt noen lange møter, men de har tatt seg god tid til å høre på oss. Det som imponerte meg mest på møtet, var at det var et enstemmig forslag fra politikerne, sier Abby. – De snudde både i saken om navnet på Hovseterhjemmet tidligere, og nå fritidsklubben. Det viser at de hører på oss.

Favorittlokaler

Abby forteller at han har snakket mye med barn og ungdom på Hovseter om hvor de aller helst ser at klubben kommer.

– De de vil gjerne ha klubben i de gamle lokalene. Så får vi håpe at det er mulig, sier Abby, som omtaler vedtaket om ny fritidsklubb på Hovseter som den beste julegaven barn og ungdom på Hovseter kan få.

Han understreker at en fritidsklubb på Hovseter ikke bare er for Hovseter.

– Alle kommer til å være velkomne hit! sier han.

Les også:
Slemdal skole sliter mens de venter på nytt skolebygg

Skoleaksjonen: – Vi tåler ikke ytterligere nedskjæringer

Følg Akersposten på Facebook

Tilbake til forsiden

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse