– De tar ting fort og er lærevillige

Anwar Huseinn (til venstre), Jan Omar og Masoud Alaziz er blitt tatt inn i varmen på Ullern frivilligsentral av Esther Marie Lier og Mona Berg. Sistnevnte er Ullern-venn og deltar som frivillig i språktreningen som frivilligsentralen tilbyr flyktninger.

Anwar Huseinn, Masoud Alaziz og Jan Omar kom til Norge som flyktninger fra Syria. Nå deltar de på språktrening i regi av Ullern Frivilligsentral.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.08.2016 kl 09:27

Akersposten
Akersposten Media

Fakta

  • Språktreningen for flyktninger og innvandrere foregår hver torsdag fra 15.30 til 17.30 på Ullern Frivilligsentral, Hoffsveien 25.
  • Er du interessert i å delta som frivillig eller kjenner noen som vil delta, ta kontakt med Ullern Frivilligsentral på 22 52 30 05 eller send en e-post til leder av Ullern frivilligsentral esther.marie.lier@bymisjon.no og frivilligkonsulent for flyktninger ireneschmeling.sandved@bymisjon.no.

ULLERN: – Vi snakker om vanlige ting, og vi kan spørre om alt mulig, sier Anwar Huseinn. Han og de to nye vennene er tre av 15 personer som har vært innom språktreningen på Ullern Frivilligsentral hver torsdag i sommer.

«Mamma-Mona»

En av de frivillige som setter av tid til å snakke med flyktninger, er pensjonist og Ullern-venn Mona Berg. Hun er imponert over hvor raskt Anwar Huseinn, Masoud Alaziz og Jan Omar tilegner seg norskkunnskaper.

– De tar ting fort og er lærevillige, sier hun.

Kjemien mellom de fire er god. De tre flyktningene kaller henne for mamma-Mona. Ikke så rart for Mona tar dem med ut på tur og gjør ting sammen med dem. Før sommeren ble de også med i familieselskap.

– Dersom vi skal lykkes med integreringsarbeidet, må flyktningene i tillegg til å lære seg norsk, også få kjennskap til samfunnet de skal leve og bo i. Den får de best ved å være med og delta, sier den engasjerte pensjonisten, og legger til at de nye bekjentskapene har gitt henne mye.

Tilknytning gir trygghet

Hun får støtte fra leder av Ullern frivilligsentral Esther Marie Lier.

– Det handler om å gi og ta. Vi har alle noe å lære av hverandre. Det gjør arbeidet så berikende.

For Anwar, Masoud og Jan betyr språkgruppen nye vennskap og trygghet- og tilknytning til lokalmiljøet de skal bo i. Anwar og Masoud har gjennom frivilligsentralen kommet i kontakt med fotballmiljøet i Ullern.

– Vi er vanlige mennesker som ønsker å møte vanlige mennesker, sier de to.

Les også:

Hadde betydd mye å få tak i blidet av mor

Ørakergutta taper aldri

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse