De skal kjempe barnas sak

Barneadvokatene består av fem advokater spesialisert på barns rettigheter, fra venstre Advokat Thea W. Totland, advokat Trude Trønnes, advokatfullmektig Karoline Klareng Dale, advokat Fridtjof P. Gundersen og advokat Linn Doornich.

Fem jurister går sammen i et nytt advokatfirma på Vinderen. De skal kun arbeide med barnesaker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.04.2018 kl 12:03

Akersposten
Akersposten Media

VINDEREN: Barneadvokatene blir det eneste rendyrkede barnerettsmiljøet i den norske advokatbransjen, skriver firmaet i en e-post til Akersposten onsdag.

– Som advokater ser vi daglig at barns rettsstilling er svak, og at den ofte ikke er i tråd med Norges forpliktelser etter Barnekonvensjonen. Både barnevernet, domstolene, helsevesenet og skolen setter jevnlig barns rettigheter til side. Særlig skjer dette når barn må konkurrere med voksne om sannheten og rettslige løsninger, sier advokat Thea W. Totland.

Samtidig er det også en positiv utvikling på flere områder, ifølge Barneadvokatene, som skriver videre i e-posten: «For eksempel gir den økte oppmerksomheten omkring seksuell utnyttelse av barn at politi og domstoler i større grad tar slike saker på alvor. Søkelyset på barnevernet og krav om bedre kvalitet i barneverntjenesten bidrar også i riktig retning.»

– Men fortsatt er det dessverre slik at barna befinner deg nederst i den juridiske næringskjeden. I vårt nye advokatfirma ønsker vi å være et spesialisert juridisk kraftsentrum for å ivareta barns interesser i møtet med offentlig forvaltning og rettsvesenet, sier barneadvokat Thea W. Totland.

Initiativtakerne til Barneadvokatene har alle drevet egen advokatpraksis til nå, med barnerett som hovedområde. Samlet representerer det nye advokatfirmaet mer enn 30 års erfaring på dette feltet.

Ved etableringen består det nye advokatfirmaet av fem jurister: Barneadvokatene Thea Totland, Fridtjof P. Gundersen, Trude Trønnes og Linn B. Doornich samt advokatfullmektig Karoline K. Dale.

LES OGSÅ: Tror savnet Ullern-jente er i Sverige

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse