– De er helt fenomenale!

De er som to hjul på en sykkel, Ranjit Kaur Uppal og Bikkar Singh Uppal. Etter 27 år i Nærbutikken Rustad på Ullerntoppen har butikken fått pris. Foto: Fredrik Eckhoff

– Det var aldri meningen å være her så lenge! sier kjøpmannen på Ullerntoppen. Nå tror han at han pensjoneres den dagen han gir seg her.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.04.2017 kl 20:33

Akersposten
Akersposten Media

ULLERNTOPPEN: Kjøpmann Bikkar Singh Uppal smiler litt beskjedent ved siden av den store plakaten som møter kundene på vei inn i Nærbutikken Rustad på toppen av Ostadalsveien. På plakaten står det at butikken hans er kåret til Årets butikk i Nærbutikken-kjeden, som er en del av Norgesgruppen.

– Utrolig koselig

– Dette er utrolig koselig sted å komme til. Jeg tar turen opp hit ofte, sier en av stamkundene, Bjørg Mide. – De er alltid så vennlige og går alltid en ekstra mil, sier hun og nevner at Singh Uppal gjerne leverer hjem til døren til dem som har behov for det.

– Er folk syke, bringer de varene hjem. De er helt fenomenale, sier Mide og nevner for eksempel en kvinne som brakk lårhalsen tidligere i vinter på glattisen på Røa, og som bor i tredje etasje på Ullerntoppen. Hun får nå varer levert på døren.

– De er helt fenomenale på kjøtt, og naturligvis på blomster, sier hun. – Man blir i godt humør av å komme hit!

– Tøff konkurranse

I juryens begrunnelse fremkommer det at butikken driftes svært godt.

«Kjøpmann Bikkar Singh tilbyr mange tilleggstjenester til sine kunder og butikken er veldig godt likt i lokalmiljøet på Ullern. De satser stort på blomster, og det er grunnen til at så mange også legger handelen sin der, tross den store konkurransen som har kommet de siste årene med etablering av konkurrenter rett utenfor døra,» skriver juryen.

Se bildet større

Blomstene er på vei ut i vårværet på Ullerntoppen.

Kjøpmann Singh er raskt ute med å nevne at kona Ranjit Kaur Uppal har vært ved hans side i butikken i alle disse 27 årene siden på Ullerntoppen.

– Vi er som to hjul på en sykkel, smiler Singh Uppal. Han forteller at han slett ikke hadde noen planer om å være her så lenge da de kom til Ullerntoppen for 27 år siden, men nå regner han med at de blir her til pensjonsalder.

Og skal vi tro kjøpmannen, er det ikke fordi han blir spesielt velstående av å drive nærbutikken.

– Vi klarer å dekke kostnader, men det er ikke lett å drive en slik butikk. Det er tøff konkurranse, sier han til Akersposten.no. – Vi klarer å leve av det, men blir nok aldri rike av dette.

Flere kunder som passerer oss, nevner at dette er mannen som skaffer alt, uansett om han har det i butikken.

– Ja, har vi det ikke, skaffer jeg det dagen etter. Vi sier aldri at vi ikke har det. Er det mulig, skaffer jeg det, sier han.

– For noen dager siden var det en som spurte etter kjøtt fra geitekje. Det hadde vi ikke, men jeg kjørte avgårde og hentet. Kunden fikk det for den prisen jeg betalte for det. Da kommer kunden tilbake neste gang, smiler han.

Som en stor familie

Ekteparet Singh Uppal forteller at de blir godt kjent med kundene, ettersom minst 70 prosent av dem er innom jevnlig.

– Her snakker både vi og kundene åpent om masse. Vi kjenner til både barn og barnebarn, sier Ranjit Kaur Uppal.

– Her er det helt åpent. Vi er nesten som en stor familie. Hvis vi to har kranglet, kan kundene se det, og da får vi høre det! smiler kjøpmannen.

For fem-seks år siden utvidet Singh Uppal med blomster og planter, noe butikken er blitt godt kjent for.

– Vi driver egentlig med mat, men blomstene selger bra. Det trekker også folk fra andre steder, sier han.

Utvider satsingen

Og apropos satsing. Ifølge Norgesgruppen står Nærbutikken på Ullerntoppen foran en ombygging ganske snart.

«Nærbutikken Rustad Ullern skal investere i en ombygging av butikken i år, for å satse også på søndagshandel, og det blir spennende å følge butikkens utvikling videre,» står det i pressemeldingen.

Om prisen

Hvert år deler Nærbutikkenkjeden ut prestisjeprisen «Årets butikk». Da blir den beste butikken i hver region rundt om i landet hedret, i tillegg til at det kåres én hovedvinner blant disse.
Utmerkelsen gis til de fremste butikkene innen områdene kundetilfredshet, utvikling på fokusområdene i kjeden, årsresultat og lokalt engasjement innen hver region.

LES OGSÅ: Åpner for å boligområder ut av småhusplanen

Snart åpner dørene for den nye amerikanske ambassaden

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse