ANNONSE
Annonse

Snødeponiet på Tryvann:

– Byråden må følge opp dette

FORSKREKKET: Jon Gudbrand Fliflet var forskrekket over hvor omfattende snødeponiet er, fremdeles med mer enn fire meter høye skavler under grusen mellom de døde trærne. Foto: Vidar Bakken

Naturvernforbundet forlanger analyse av snøberget og at byråd Lan Marie Berg (MDG) sørger for at Bymiljøetaten følger opp dette.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2018 kl 10:28

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

TRYVANN: Akersposten møtte styremedlem i Naturvernforbundet Oslo Vest, Jon Gudbrand Fliflet, for å se på forholdene rundt snødeponiet på Tryvann etter at Akersposten skrev om saken med døde trær og et område som minnet om en krigssone.

Les saken: Har det gått av en bombe?

Ingen vet hva

- Dette ser ikke bra ut. Vi er veldig bekymret for at ingen vet hva som kommer ut i naturen fra disse snømassene. Det at trærne dør nettopp i det området hvor snømassene ligger, indikerer klart at det er en sammenheng her, sier Jon Gudbrand Fliflet.

Han er overrasket over at snøen ligger i mer enn fire meters høyde mellom døde og halvdøde trær, med et tykt gruslag på toppen. Mange døde trær er allerede kappet ned av Bymiljøetaten.

- Her må det tas prøver av snø, avrenning og jordsmonn. Hvis ikke Bymiljøetaten gjør dette, så må Lan Marie Berg sørge at det blir gjort. Vi tok stikkprøver av snøen etter å ha lest om saken i Akersposten og den viste høyt saltinnhold. Bortsett fra det, vet vi ikke hvilke andre miljøgifter denne snøen kan inneholde, sier Fliflet.

IKKE MYE LIV: Fliflet mener det er en klar sammenheng mellom snødeponi og døde trær. Foto: Vidar Bakken

hva sjer med skogbunnen?

Han reagerer på størrelsen av området av snødumpingen, hvor Bymiljøetaten og byråd Lan Marie Berg har garantert for at dette er lokal, ren snø.

- Det har vært en vanskelig vinter, men likevel reagerer jeg på at man dumper så store mengder snø i skogen i selve marka. Dette må ikke skje igjen, sier Fliflet.

Fra kanten av «breen» kan man se at det er betydelig avrenning videre ut i området.

- Spørsmålet er naturligvis hva som skjer med trær, skogbunn og bærområdene rundt. Jeg er som sagt bekymret og håper oppmerksomhet rundt denne saken bidrar til at noen tar ansvar for å finne ut hva dette inneholder og hvilke videre konsekvenser det medfører for området. Dette må vi lære av, sier Fliflet.

På slutten av intervjuet kommer også et team fra NRK, som også har fanget opp saken fra Akersposten. Det vil komme som nyhetsinnslag i kveld.

Ingen svar å få

Akersposten har henvendt seg til byrådsavdeling for miljø og samferdsel og spurt om ikke byråd Lan Marie Berg kunne møte oss på Tryvann for å se på forholdene. Kommunikasjonsrådgiver i etaten viser videre til Bymiljøetaten, som rådgiver mener er naturlig instans å til å svare.

Akersposten har så henvendt seg til Bymiljøetaten (I går formiddag) for å høre om det er tatt prøver av snøen og hva som eventuelt er resultatet av disse. Fylkesmannen i Oslo og Akershus har pålagt kommunen å gjøre nødvendige undersøkelser av snødeponiet. Bymiljøetaten har i skrivende stund ikke svart på henvendelsen.

Akersposten vil følge opp saken.

Les også:

– Vi skal skape en uforglemmelig festivalopplevelse

Nye sikringstiltak rundt Holmen skole

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse