Byråd 1: Jeg liker jazz og Madonna. Byråd 2: Jeg liker danseband

ÅPNET: Geir Lippestad og Inga Marte Thorkildsen klipper snoren på Ullerntunet. Foto: Vidar Bakken

Og hva har det med Ullerntunet å gjøre? Ganske mye egentlig.

Tekst:

Publisert:

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

HYGGER SEG: Beboerne bruker de store terrassene flittig. I forgrunnen starten på sansehagen. Foto: Vidar Bakken

Se bildet større

BLOMSTER TIL DAGLIG LEDER: Dario Mardal mottar blomster fra bydelsleder Carl Oscar Pedersen. Foto: Vidar Bakken

ULLERN: Byrådene Inga Marte Thorkildsen (SV) og Geir Lippestad (AP) klippet snoren under den offisielle åpningen av nye Ullerntunet. Det består av to deler, Ullerntunet helsehus, som har korttidsplasser for dem som trenger rehabilitering og Ullernhjemmer som er sykehjemsdelen med langtidsplasser.

Les om Ullerntunet her: Bli med inn i Oslos fineste

Et Hjem

Eldrebyråd Inga Marte Thorkildsen var opptatt av at Ullerntunet skulle bli et Hjem for beboerne og understreket hvor viktig det var å se hver enkelt som et eget individ, med sine behov og egenskaper.

- Når jeg en gang kommer på sykehjem vil jeg at de som møter meg ser meg som et helt menneske. Jeg vil gjerne at de skal vite at jeg liker jazz og Madonna, men ikke for eksempel danseband, smilte Thorkildsen.

- Med det mener jeg at man må dyrke frem individet. Når jeg kommer til sykehjemmet vil jeg ikke bare være en diagnose, sa Thorkildsen blant annet.

Hun understreket hvor viktig alle medarbeiderne og ledelsen er for å skape engasjement og samarbeid.

Se sansehagen

- Jeg liker danseband jeg, sa Lippestad, som spøkefullt håpet det ikke vill skape kontroverser om de skulle havne på samme sykehjem.

- Dette er et flott sykehjem. Riktig bygg er også viktig for at folk skal trives. Dere må ta en titt på sansehagen. Det er ikke mange sykehjem som har utsikt over Oslofjorden, sa Lippestad blant annet og viste til at det var lagt stor vekt på trivsel, tekniske nyvinninger og universell utforming.

- Dette er også det første sykehjemmet som har passivhusstandard, fortalte byråden for næring og eierskap.

Se bildet større

FJORDUTSIKT: Fra terrassen ser man ut i sansehagen med eplehage og barnehage som nærmeste nabo. Foto: Vidar Bakken

Ullerntunet er også det første sykehjemmet med såkalt BREEAM-sertifisering, som setter spesifikke krav innenfor ni områder. Selve bygget og produktene må ha gode miljøegenskaper, men det stilles også krav til ledelse, samfunnsansvar og fysisk arbeids- og bomiljø i det ferdige bygget.

Sweet Georgia Brown

Pianisten Ulf Nilsen hadde det kunstneriske innslaget, som virkelig fikk publikum engasjert. Han er kjent for å være en improvisator av rang og det fikk publikum høre da han i en del startet med No livnar det i lundar, som gikk over i Fader Jakob før han uanstrengt gikk over til en kraftfull versjon av Sweet Georgia Brown.

Se bildet større

STOR UNDERHOLDNING: Ulf Nilsen er kjent for sine flotte improvisasjoner og de satt som vanlig perfekt. Foto: Vidar Bakken

Representanter for Omsorgsbygg, Sykehjemsetaten og drifter Norlandia Care Group holdt så taler, før leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen, avsluttet.

Pedersen viste også til at Hjørnesteinen, lavterskeltilbudet for dem med psykiske helseproblemer, igjen var på plass på hjørnet av det gamle bygget.

- Bydelen vil takke for et flott bygg. Hvis det er mulig vil jeg gjerne skrive meg på en forhåndsliste, sa Pedersen.

Det var flere gaveoverrekkelser underveis, som ble mottatt av daglig leder av Ullerntunet, Dario Mardal.

Parkeringsproblemer

Akersposten tok en tur på stiene i sansehagen på baksiden av byggene med eplehage og barnehage i umiddelbar nærhet. På forsiden hadde blitt litt kaos med dårlige parkeringsmuligheter. I P-huset var det fullt og dermed var det visst bare å sette fra seg bilene på fortauene, uten mulighet for dem med rullestol å ta seg frem. Da hjelper det lite med universell utforming. Det kan bli et problem i fremtiden.

Se bildet større

ET PROBLEM: Ikke bra når parkeringskjelleren er full. Her er det liten plass for både gåstol og rullestol. Foto: Vidar Bakken

Les også:

Hovseterhjemmet med takterrasse og champagneutsikt

To hoppet i isvannet og reddet hund

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse