– Bygningen må sikres og istandsettes

NOE AV DET VERSTE: Bengt Lifoss hos Byantikvaren reagerte sterkt på det omfattende forfallet av Villa Reine. Foto: Vidar Bakken

Plan- og bygningsetaten viser til saken som Akersposten hadde om forfallet av verneverdige Villa Reine i Risalleen. Etaten sier at dette tar de alvorlig.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.04.2016 kl 15:23

Akersposten
Akersposten Media

RIS: Akersposten møtte en representant for Byantikvaren som var sjokkert over det betydelige forfallet av Villa Reine. Tomteier, Beliggenhet Eiendom med styreleder Hans Øivind Nordvik, sa i saken at de skulle gjøre nødvendige tiltak for å sikre bygget. Nå har tomteeier heller ikke noe valg.

Les saken om Villa Reine her

Oppstå store skader

– Denne saken ser vi meget alvorlig på. Vi har nå sendt varsel til eieren om at bygningen må sikres og istandsettes. Her minner vi ham om at det er eierens plikt etter plan- og bygningsloven å holde bygningen i stand slik at den verken er skjemmende eller til fare for mennesker og miljø. Slik bygningen står i dag er den åpen, og utsatt for vær og vind slik at det kan oppstå store skader, sier avdelingsdirektør Kyrre Jordbakke i Plan- og bygningsetaten.
(Saken fortsetter under bildet)

Se bildet større

DET HASTER: Det må gjøres noe nå, skal det være håp om å redde villaen. Foto: Vidar Bakken

Tre ukers frist

I likhet med ifjor setter etaten en frist for istandsetting.

– Eieren har en frist på tre uker til å uttale seg i saken. Kommer det ikke inn nye opplysninger gir vi i første omgang pålegg om sikring. Hvis eieren har foretatt skikkelig sikring innen fristen er det selvfølgelig det beste. Sammen med pålegget kan vi også fastsette tvangsmulkt, understreker Jordbakke.

Les om Villa Reine her

Flere nyheter på Akersposten.no:

Totalt forfall av verneverdig villa

Slik slår du et slag for Røarevyen 2016!

"Startet med to tommer hender og skarve 150 millioner kroner"

Syns du jogging er et ork?

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse