Bydelen vil ha lekepark i Gråbrødreveien

– men må vente til neste år

HER KAN DEN KOMME: Dette området er alle enige om egner seg til lekeplass med mange aktiviteter, men så var det pengene da. Foto: Vidar Bakken

Bydelspolitikerne i Bydel Ullern er positive til lekepark i Gråbrødreveien, men på grunn av bydelens økonomi må den vente litt på støtte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.08.2017 kl 11:58

Akersposten
Akersposten Media

ABBEDIENGEN: Akersposten skrev om kampen for en tiltrengt lekeplass i Gråbrødreveien, som nabolaget har kjempet for i ni år.

Les saken her: Har kjempet for lekeplass i ni år.

- Både dette prosjektet og også på Blokkajordet er prosjekter vi lokalt støtter. Budsjettmessig har vi også satt av midler til å komme i gang, men ikke fullfinansiert det i 2017. Kostnadsoverslaget for de to prosjektene forelå heller ikke i desember 2016 da budsjettet ble vedtatt, meg bekjent, sier leder av bydelsutvalget Carl Oscar Pedersen Pedersen (H).

Forverret seg

Bydel Ullern ble tidligere i år blant annet rammet økonomisk av en sak om omsorgssvikt, hvor bydelen i Tingretten fikk et forelegg på 1,5 millioner kroner.

- Økonomien i bydelen har i løpet av våren forverret seg, så bydelsutvalget var i sitt juni-møte helt nødt til å sette på bremsene inntil vi får kontroll over totaløkonomien i bydelen. Jeg er oppriktig lei for at vi ikke kan gå inn med midler nå og konsekvensen er at nettopp de to prosjektene blir rammet.

Bare utsettelse

- Vi snakker kun om en utsettelse, men det er i seg selv svært uheldig. Slike prosjekter ligger utenfor bydelens ansvar og er heller ikke lovpålagt, så derfor er det inntil videre i år lagt på is. Det betyr ikke at dette ikke er viktige prosjekter, det er derfor vi har gitt så positive signaler om å støtte fra bydelsutvalget.

Bydelslederen mener at flere muligheter for finansiering må prøves ut.

- Jeg ser nå på muligheten å ta dette opp med byrådet eller en av bystyrets komiteer, for å se om det finnes finansielle muligheter sentralt. Dette må vi få til, sier Pedersen.

Når det gjelder Blokkajordet er nabolag, Ullern Tennisklubb, Bestum skole og Blokkajordet barnehage i forhandlinger om fremtidig bruk av området.

Les også:

Nabolaget vil ta tilbake Blokkajordet

Milliardbedrift på Ullern får innovasjonsprisen

Nå overvåkes søppelkassen din

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse