Børde om togreiser, oljeeventyr og flyktninger

– Tog er et fantastisk framkomstmiddel. Tenk på alle dem du treffer, reiser sammen med og kommer i prat med, sier en entusiastisk Haakon Børde til Akersposten. Han har reist verden rundt som korrespondent.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.11.2016 kl 09:59

Akersposten
Akersposten Media

LILLEAKER: Onsdag 30. november klokken 12 blir han å høre på Ullern kultursenter. Foredraget har han kalt: Tog til eventyr.

Haakon Børde, bosatt mellom Lilleaker og Øraker skole, har et langt liv bak seg på reise. Han har i en årrekke vært utenrikskorrespondent for NRK. Tog, skip og fly har vært framkomstmidlene. Onsdag vil han dele noe av opplevelsene med oss.

Mange land

– Du vet, å reise med tog er fasinerende. Du verden så mange mennesker en kommer i kontakt med og kan snakke med, sier 76-åringen.

– I tog kan en bevege seg rundt og en kommer lettere i prat med andre.

Han har blant annet rapportert fra Midtøsten, Afghanistan, Irak og Latin- og Sør-Amerika foruten også å ha vært korrespondent-vikar i Berlin.

Olje-eventyret

Unge Haakon Børe begynte i Agderposten før veien gikk til Norsk Telegrambyrå (NTB) og Norges Eksportråd. Senere ble det NRK.

– Da oljeeventyret kom til Norge i 1969, ble jeg som journalist dratt i den retningen. Dette var nytt og spennende, sier Haakon Børde og legger til at det som skjedde her hjemme også førte ham ut i verden.

En del vil trolig huske at han var programleder for «Antenne Ti». Han var også med på å lede TV-aksjonen «På flukt» sammen med Minken Fossheim. Det førte til at han raskt ble styreleder for Norsk Organisasjon for Asylsøkere.

Onsdag 30. november klokken 12 er det altså tidligere utenriksreporter Haakon Børde som tar forsamlingen på Ullern kultursenter med på en tur rundt i verden.

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse