Bonanza i boligmarkedet på Skøyen

HARBITZ TORG: Den planlagte nye bebyggelsen i Harbitzalleen. Montasje: Møller Eiendom

Første salgstrinn for leilighetene på "Harbitz Torg" er snart unnagjort. 155 leiligheter er solgt og 1700 står på interessent-liste - og det før reguleringsplanen er ferdig politisk behandlet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.07.2016 kl 18:51

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Markedsansvarlig Kristen Rikter-Svendsen

SKØYEN: I Harbitzalleen kommer kontorbygg og 320 leiligheter i løpet av to år.

- Vi har solgt 155 leiligheter av 162 etter at første salgstrinn startet 9. juni. I tillegg står 1700 på interessentliste. Andre salgstrinn starter så snart reguleringsplanen er endelig godkjent og rammetillatelse gitt, sier markedsansvarlig for prosjektet Kristen Rikter-Svendsen.

Fortvilet for unge

7 leiligheter gjenstår av første salgstrinn, som er på mellom 90 – 100 kvadratmeter og i prisklassen 7 til 8 millioner kroner.

- Vi merker at det er en fortvilet situasjon i Oslo, særlig for unge boligkjøpere. For det første tar det altfor lang tid å få godkjent reguleringsplaner i tillegg til kravet om at 40 prosent av leilighetene skal være på over 80 kvadratmeter. Det stenger mange av de unge ute fra et fra før krevende boligmarked.

Avventer ytterligere prisvekst

Mange av dem som står på interessentliste er avventende til å selge egen bolig på grunn av prisforholdene i markedet.

- Prosjektet vil ikke stå ferdig før om to år. Mange av dem som kjøper er avventende med å selge egen bolig på grunn av forventningen om ytterligere prisvekst. De tror de vil få mer for den boligen de sitter på, jo lenger de venter. Derfor er det så mange på interessentlisten, prisene stiger, og etterspørselen forsterker seg, sier Rikter-Svendsen, som tror leilighetene vil gå fort unna så snart andre salgstrinn starter.

- Alt prosjektering er ferdig, finansiering på plass og alle avtaler med entreprenører er gjort. Som sagt, så snart rammeavtale og igangsettelsestillatelse er vedtatt begynner vi å bygge.

Reguleringsplanen ble behandlet og innstilt av byrådet 23. juni. Etter sommerferien skal byggesaken opp i byutviklingskomiteen og bystyret. Det er Møller Eiendom som står bak prosjektet.

Les også: Skøyen i uforutsigbar støpeskje

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse