– Blitt bare drittkasting og show

Professor Ole O. Moen forteller om den amerikanske valgkampen på Deichman-filialen på Røa kommende mandag. Foto: Sara Johannessen/NTB Scanpix

– Fraværet av politisk innhold er skremmende, sier historieprofessor og amerikanist Ole O. Moen, som du kan oppleve på Røa bibliotek mandag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.10.2016 kl 10:17

Akersposten
Akersposten Media

RØA: Mandag 17. oktober klokken 18 kan du få vite mer om presidentvalgkampen i USA. Da kommer USA-eksperten Ole O. Moen til biblioteket på Røa.

Historieprofessor Ole O. Moen har skrevet bøker blant annet om USAs presidenter, Det hvite hus og den amerikanske borgerkrigen. Moen har fulgt de amerikanske presidentvalgkampene både i USA og fra Norge siden 1960-tallet, men sier at han aldri har opplevet noe lignende som det vi opplever nå.

– Nå er det blitt bare skittkasting og show. Jeg hadde regnet med en stygg valgkamp, men dette overgår alle fantasier.

– Er dette den skitneste valgkampen i USA noensinne?

– Ja, verre enn dette har det aldri vært. Fraværet av politisk innhold er skremmende, sier Moen, som vil belyse dette nærmere i sitt foredrag.

To upopulære

– Det vi også ser er at verken Hillary Clinton eller Donald Trump er spesielt populære. Hillary Clinton har jo de siste årene vært utsatt for den verste svertekampanje i moderne amerikansk presidentvalgkamphistorie. Republikanerne sto bak, men pressen hengte seg villig på. Hun hadde jo en positiv støtte på over 60 prosent da hun gikk av som utenriksminister. Resultatet er at mange amerikanere nå misliker begge to. Vi får håpe det ikke skjer, men jeg frykter at mange vil sitte hjemme ved dette valget, demokratiske Sanders-tilhengere og republikanere som finner Trump uakseptabel.

– Hvem av de to tror du vinner valget i november?

– Nå ser det ut til at valgvinden blåser Hillary Clintons vei, ikke minst på grunn av grumset som kommer fram om Trump, men også fordi han stadig skyter seg i foten. Men mange USA-kjennere har jo tatt feil tidligere i denne valgkampen når det gjelder Trump, så en skal aldri si aldri.

Mandag 17. oktober klokken 18 kan du altså få vite mer om presidentvalgkampen i USA. Da kommer USA-eksperten Ole O. Moen til biblioteket på Røa.

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse