– Blir viser som er kjent for folk

Musikerne Kari Svendsen og Kjetil Skaslien blir å høre på Ullern kultursenter onsdag 14. juni klokken 12.00. De vil varte opp med viser fra 30-tallet og til i dag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.06.2017 kl 13:06

Akersposten
Akersposten Media

LILLEAKER: – Hva byr dere på?

– Både dette og hint, sier Kari Svendsen til Akersposten. – Vi vet aldri hvilke sanger vi kommer til å ta på den enkelte konserten. Det avhenger blant annet av kommunikasjonen med publikum. Jeg bestemmer meg gjerne der og da, sier Kari Svendsen, som har vært artist i mer enn 50 år.

Tilhørerne kan se fram til et variert program hvor det er grunn til å tro at viser av Vidar Sandbeck, Lillebjørn Nilsen og Prøysen vil bli å høre.

– Det blir viser som er kjent for folk.

Nært samarbeid

Kari Svendsen, som spiller banjo, har i mange år hatt et nært samarbeid med Kjetil Skaslien, som er komponist og trekkspiller. Sist han var å høre på Ullern kultursenter, var i midten av desember i fjor. Da opptrådte han sammen med Elin Prøysen.

– Vi har jobbet sammen i mer enn 25 år, forteller Svendsen.

Det er en meget allsidig duo som skal stå på scenen på Ullern kultursenter. Kjetil Skaslien kom i Guinness rekordbok fordi han på 1970-tallet spilte «Tiger rag» på 14,7 sekunder – med votter på!

– Han er utrolig god på trekkspill – en av Norges aller beste, sier Kari Svendsen.

Banjo-Kari

Oslo-jenta Kari Svendsen – ofte omtalt som Banjo-Kari – startet sin musikalske karriere i 1966. Mange husker henne fra tiden i gruppa Christiania Fusel & Blaagress, som hun var med på å starte i 1968. Soloartist ble hun i 1970. Hun har sørget for å holde de gamle revyvisene i hevd.

Kjetil Skaslien fra Grue på Hedemarken, har gitt ut flere musikkalbum. Skaslien, som er medlem av Gatesangerne, har flere ganger vært norgesmester i trekkspill.

Spennende høst på Lilleaker

Snart går høstprogrammet i trykken med oversikt over alle aktivitetene ved Ullern kultursenter. Kulturleder Carina Dybdahl røper at det er et spennende program.

– Hva med onsdagsforedragene?

– Jeg kan for eksempel nevne Hege Moe Eriksen, Henrik Syse, Olav Njølstad og Lars Klevstrand.

Direktøren for Nobellinstituttet, Olav Njølstad, skal snakke om «Nobels Fredspris – gjør den noen forskjell»? Filosofen Henrik Syse skal snakke om Martin Luther og vår tid. Visesanger Lars Klevstrand skal ta for seg Erik Byes diktning.

– Kort tid etter valget kommer NRK-veteran Geir Helljesen og skal snakke om situasjonen etter stortingsvalget. Senere på høsten kommer utenrikskorrespondent Hege Moe Eriksen fra NRK og skal snakke om Europa i endring.

Første foredrag etter sommerferien går av stabelen onsdag 30. august med kunsthistoriker Holger Koefod. Han skal snakke om kunsten å se vår egen samtidskunst.

Ting og tang

Møteserien MandagsSTOPPEN fortsetter også til høsten.

– Dette er en viktig arena for det å skape samhandling mellom bydelens ulike tjenester og befolkningen.

Her kan en komme og høre om hva slags tilbud som finnes, gi tilbakemeldinger og diskutere om det er slik vi vil ha det.

– Kanskje kan en gi bydelen gode ideer med hensyn til å videreutvikle tilbud eller endog komme opp med nye forslag. Dette er et aktivt møtested mellom befolkningen og de som skal tilrettelegge tilbudene, sier Dybdahl.

– Her er det bare å møte opp uten å måtte melde seg på?

– Ja. Kom og delta, oppfordrer Dybdahl. – Spør om ting og tang. Kom med forslag. Fortell om hva som fungerer og det som ikke fungerer. Både ros og ris.

Sommeravslutning

Den tradisjonelle sommeravslutningen går av stabelen fredag 16. juni fra klokken 13.00. Olaf Kran og Trond Romstad skal underholde.

- Det er bare å melde seg på, fortsetter Carina Dybdahl og legger til at det koster 100 kroner. Påmelding senest i løpet av onsdag førstkommende.

Ullern kultursenter holder sommerstengt fra og med mandag 10. juli til og med fredag 28. juli.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse